Analyse av Constance Ring av Amalie Skram

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg2
  • Norsk
  • 5
  • 6
  • 2171
  • PDF

Romananalyse: Analyse av Constance Ring av Amalie Skram

Oppgaven er en grundig analyse og tolkning av Amalie Skrams roman "Constance ring".
Romananalysen fokuserer spesielt på temaet om ekteskapet og forholdet mellom kjønnene i tiden under Det moderne gjennombrudd.

Lærers kommentar

God oppgave. Flott analyse og fortolkning samt perspektivering.

Innhold

Handlingen
Constance og mennene
Utroskap og kjønnsroller
Virkemidler og naturalistiske trekk
Opplysning av samfunnet

Utdrag

Romanen ''Constance Ring'' er skrevet av Amalie Skram i 1885. ''Constance Ring'' er Amalie Skrams debutroman som belyser datidens høyaktuelle debatt om den seksuelle moralen i det moderne gjennombrudd. På det daværende tidspunktet ble romanen avvist av forlaget Gyldendal, da den ble ansett for støtende. Amalie Skram måtte derfor selv betale for at den skulle bli utgitt. ”Constance Ring” er skrevet som er klar kritikk av ekteskap i borgerskapet og var spesiellt en kritikk av borgerskapets kvinner. Romanen handler om den unge Constance som ønsker å komme ut av et ulykkelig ekteskap. Den skildrer blant annet utroskap, mangel på seksuell frigjøring samt psykisk ustabilitet, noe som ender i en tragedie hvor Constance begår selvmord.
Handlingen
Handlingen foregår i Kristiania i tidsperioden Skram levde i og varer i omtrent 10 år. Hovedpersonen Constance Ring er en glad 19-åring fra Bergen, som ble tvangsgiftet til den 16 år eldre Edvard Ring. Det er et kaldt og ufølsomt ekteskap. Constance Ring misliker sterkt Rings... Kjøp tilgang for å lese mer

Analyse av Constance Ring av Amalie Skram

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.