Caserapport om hotelldrift

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Caserapport om hotelldrift

Oppgave i entreprenørskap og bedriftsutvikling 2 som tar for seg en situasjonsanalyse, forretningsidé, markedsundersøkelse, markedsstrategi, markedsplan, markedsmål, kapitalbehov, foretaksformer og finansieringsplan. Besvarelsen tar utgangspunkt i hotelldrift av Utsikten hotell.

Lærers kommentar

Litt lite drøfting.

Innhold

Introduksjon
Situasjonsanalyse
Videreutvikling av forretningsidé – oppgave del 1
Markedsundersøkelse
Videreutvikling av markedsstrategi – oppgave del 2
Markedsplan
Markedsmål
Markedsstrategi
Kapitalbehov – oppgave del 3
Kapitalbehovsberegning
Foretaksformer
Finansieringsplanen
Kilder

Utdrag

Introduksjon
Utsikten Hotell er et tradisjonelt, familiedrevet hotell. Det ble bygd i 1912 i sveitserstil, utvidet og modernisert på 60- og 70-tallet. I dag er det Per og Kari som eier og driver hotellet. Det ligger idyllisk til, med utsikt over fjorden og de majestetiske fjellene omkring. Driften av hotellet har i alle år vært bygget på den tanke at gjestene skal føle seg hjemme og nyte tradisjonsrik mat.

Det er to mil til nærmeste kortbaneflyplass. Innenfor en radius av en times kjøring kan du besøke breer, bremuseum, stavkirke, fosser, fjorder, bratte fjell og turfjell, lakseelv og små bygdesamfunn langs fjorden.

Hotellet har 45 dobbeltrom, alle med eget toalett og bad. Hotellet har matsal og salong med en liten bar i hjørnet.

Situasjonsanalyse
Denne situasjonsanalyse blir tatt med i besvarelsen grunnet at den vil komme til å gi en bedre oversikt over oppgaven.

En situasjonsanalyse er en måte for bedriften å kartlegge sine interne og eksterne faktorer. Dette ved å systematisk analysere sine interne faktorer ved å se på sterke og svake sider, og bedriften eksterne faktorer som er mulighetene og truslene deres. Dette gir en god oversikt over framtidige valg for bedriften i tillegg til at den gir bedriften mulighet til å se på mål og markedsstrategier for tiden som kommer. Målene vil igjen gi et lite grunnlag for forretningsideen. Situasjonsanalysen til en... Kjøp tilgang for å lese mer

Caserapport om hotelldrift

[2]
Brukernes anmeldelser
  • 14.12.2016
    Skrevet av Student på 5. år
    Hjalp meg i øvinga til halvdags
  • 15.11.2015
    Skrevet av Elev på Vg3
    utfyllende oppgave!!