Bildeanalyse av Fotografiet "Sunset" - MIK1

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Bildeanalyse av Fotografiet "Sunset" - MIK1

Inneholder en kort bildeanalyse av fotografiet "Sunset" av Shiva Shanker - i faget MIK1 (Medie- og informasjonskunnskap 1). Oppgaven fokuserer på fotografiets komposisjon og farger. Fotografiet er med i oppgaven.

Utdrag

"Bildet jeg skal analysere heter ¨Sunset¨ tatt av Shiva Shanker. Bildet ble tatt i samtid (2005) i India. Jeg fant bildet på Flickr
Bildet er rektangulært og liggende. Den Har en rød farge som dominerer, altså den er i farger. Som sagt så er det en sterk rød farge som kommer fra sola.

I tillegg så kan vi se en svak blå farge på himmelen. Det er kontraster mellom trærne og bakken som har fått en skygge over seg og da blir naturen svart mens himmelen er rød. Tyngepunket i bildet ser vi helt klart er den nedre delen.

Denne delen er svart fordi sola er mot kamera og da kommer det ikke lys til trærne og bakken. Blikkpunket på bildet er helt klart den rød/oransje fargen. Det er ikke mye bevegelser i bildet siden det ikke har verken mennesker, dyr eller andre objekter som beveger seg."... Kjøp tilgang for å lese mer

Bildeanalyse av Fotografiet "Sunset" - MIK1

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.