Alpint som idrett | Arbeidskravsanalyse

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Treningslære 1-2
  • 5
  • 6
  • 2709
  • PDF

Alpint som idrett | Arbeidskravsanalyse

Arbeidskravsanalyse for idretten alpint i Treningslære 1-2 (VG3 - Idrettsfag). Arbeidskravsanalysen er en kartlegging av de fysiske, psykiske, koordinative, tekniske, taktiske og sosiale kravene i idretten alpint. I tillegg inneholder den en arbeidskravsprofil hvor det sammenlignes norske alpinisters testresultater med verdenstoppens og hvilke krav denne idretten stiller i forhold til idretter som stiller maksimale krav til en bestemt egenskap.

Innhold

Utholdenhet
Aerob utholdenhet
Anaerob utholdenhet
Styrke
Maksimal muskelstyrke
Eksplosiv styrke
Utholdende muskelstyrke
Hurtighet
Reaksjonshurtighet
Akselerasjonshurtighet
Koordinative egenskaper
Balanse
Rytme
Reaksjonsevne
Tilpasset kraftinnsats og spenningsregulering
Spenst
Bevegelighet
Tekniske egenskaper
Taktiske ferdigheter
Psykiske egenskaper
Sosiale egenskaper
Kildeliste

Utdrag

I denne analysen skal jeg lage en kartlegging av de fysiske, psykiske, koordinative, tekniske, taktiske og sosiale kravene i idrettene alpint. I tillegg vil jeg sette opp en arbeidskravsprofil hvor jeg sammenligner de norske alpinistene testresultater med verdenstoppen og hvilke krav denne idretten stiller i forhold til idretter som stille maksimale krav til en bestemt egenskap.
Utholdenhet

Aerob utholdenhet
“Organismens evne til å arbeide med relativ høy intensitet over lengre tid.” (Gjerset, 2006 : 48)
Aerob utholdenhet er ikke sentral for idretten alpint som den er for maraton, men er viktig for å takle mengder med trening. Mye trening stiller krav til god aerob utholdenhet så dermed blir den avgjørende for å trene mer sentrale egenskaper som styrke. Det gjør at restitusjonsprosessen går raskere og i tillegg er det viktig å ha en viss aerob utholdenhet for å takle lengre perioder med skitrening uten at kvaliteten på kjøringen synker. Dette er ikke den av egenskapene som blir satt mest på prøve når vi kjører alpint, men den er jo også viktig for den store helhet. Hvis du har god aerob utholdenhet vil man også få en høyere anaerob terskel. De norske alpinistene ligger på 10.15 på 3000m, som er langt fra verdensrekorden på 7.20 og vi kan... Kjøp tilgang for å lese mer

Alpint som idrett | Arbeidskravsanalyse

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.