Arbeidskravs- og kapasitetsanalyse for svømming

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Treningslære 2
  • 5
  • 25
  • 6695
  • PDF

Arbeidskravsanalyse: Arbeidskravs- og kapasitetsanalyse for svømming

Inneholder en arbeidskravsanalyse av svømming (100m fri) og en personlig kapasitetsanalyse. Inneholder krav for alle fysiske egenskaper, samt tekniske, taktiske og sosiale egenskaper. Inneholder skjematiske fremstillinger for hver egenskap i form av søylediagram.

Lærers kommentar

Svært god arbeidskravsanalyse og spesielt god kapasitetsanalyse. Noe småplukk her og der som trekker ned til 5.

Innhold

Innledning og statistikk
Utholdenhet
Styrke
Bevegelighet, hurtighet og spenst
Tekniske egenskaper
Psykiske egenskaper
Taktiske og sosiale egenskaper
Koordinative egenskaper
Livsstil
Skjematisk profil
Målsetninger
Kildehenvisning

Utdrag

I denne oppgaven skal jeg presentere en arbeidskravs- og kapasitetsanalyse om svømming og distansen 100 meter krål. En arbeidskravsanalyse er en analyse av de kravene idretten din stiller til deg, mens i en kapasitetsanalyse sammenligner jeg min egen kapasitet mot kravene idretten min stiller. Min favorittøvelse er krål, og jeg har alltid prestert best på 100 meter fri. Jeg pleide å trene 2 timer svømming hver ukedag, samt konkurranser hver uke. Jeg vil selv si jeg er en god svømmer, men jeg har enda langt igjen før jeg kan nå de høye nivåene. I denne oppgaven har jeg tenkt å presisere hvilke krav som stilles til svømming, og hva jeg må jobbe med hvis jeg ønsker å nå Norgestoppen. Jeg vil først komme med en arbeidskravsanalyse for de forskjellige egenskapene, deretter en kapasitetsanalyse for hver, og til slutt en skjematisk profil hvor jeg sammenligner mitt nivå mot kravene idretten stiller. Taket jeg setter for alle de fysiske kravene i den skjematiske profilen vil være verdens beste innen den egenskapen (for eksempel verdens beste maratonløper under aerob utholdenhet). Taket for de tekniske, taksiske, sosiale, koordinative og livsstil er den beste i min distanse, altså den jeg sammenligner meg med.

Jeg har som sagt tenkt å ta for meg idretten svømming og distansen 100 meter krål, og før vi begynner med statistikker har jeg tenkt å nevne at det konkurreres det innen to bassenglengder: 25m og 50m. Internasjonalt regnes du som senior fra du fyller 16 år. I Norge regnes du som senior fra du er fylt 18 år.

Ingvild Snildal har den norske rekorden for 100 meter fri for Senior damer på 52,92 sekunder. Verdensrekorden for 100 meter fri i kortbane for Senior damer tilhører i dag Lisbeth Trickett fra Australia. Hun svømte på 51,01 under et nasjonalt mesterskap i 2009. Her har jeg samlet litt forskjellige krav som stilles til kvinnelige svømmere som stiller i de største mesterskapene... Kjøp tilgang for å lese mer

Arbeidskravs- og kapasitetsanalyse for svømming

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.

Brukere som har lastet ned Arbeidskravs- og kapasitetsanalyse for svømming, har også lastet ned