Analyse av Tusen Strålende Soler av Khaled Hosseini

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Norsk
  • 4
  • 6
  • 2390
  • PDF

Romananalyse: Analyse av Tusen Strålende Soler av Khaled Hosseini

Analyse av boka Tusen strålende soler som er den andre boka til den verdenskjente forfatteren Khaled Hosseini. Analysen tar for seg handlingsforløpet, komposisjon, personer, virkemidle og tematikk i romanen.

Innhold

Komposisjon
Personer og handlingsforløp
Virkemidler
Tema

Utdrag

Khaled Hossesini fra Afghanistan står bak den kritikerroste boka Tusen Strålende Soler som har hatt minst like stor suksess som hans første bok; Drageløperen. Romanen ble utgitt 22. mai 2007 i USA, og gikk rett inn på topplistene med gode anmeldelser fra kjente bokanmeldere. I Norge kom den på markedet i juni og ble raskt en av de mestselgende bøkene dette året. I likhet med Drageløperen skriver Khaled om Afghanistan og politiske temaer, men denne gangen er kvinneundertrykkelse og kvinners roller i det muslimske samfunnet vektlagt.
Boken ”Tusen Strålende Soler” omhandler to kvinner og deres liv i krigsherjede Afghanistan fra 1960tallet og utover. Mariam blir født hariam, altså ”uekte barn”. Som 15-åring tvinges hun til å gifte seg med den voldelige enkemannen Rasheed, Rasheed er stygg og grusom, både på innsiden og utsiden. Rasheed knekker Mariam sakte men sikkert, og hun tvinges blant annet til å bruke burka mot sin vilje.
Komposisjon
Boken starter med et lite tilbakeblikk for å beskrive hvilken situasjon hovedpersonen, Miriam, er i. Deretter er boken ganske rett frem og kronologisk. Forfatteren har valgt å dele boken opp i fire hoveddeler. Delene tar for seg ulike faser i hovedpersonenes liv, og hvordan forholdet mellom dem utvikler seg. I del 1 blir vi kjent med Miriams oppvekts sammen med moren, del 2 handler om hennes nye ”voksne” liv sammen med den påtvungne ektemannen Rasheed, del 3 handler nesten utelukkende om den andre hovedpersonen, Laila, mens del 4 handler om... Kjøp tilgang for å lese mer

Analyse av Tusen Strålende Soler av Khaled Hosseini

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.