Analyse av Steve Jobs' tale "Stay hungry, stay foolish"

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Kommunikasjon og kultur 3
 • 4
 • 4
 • 1717
 • PDF

Kommunikasjonsanalyse: Analyse av Steve Jobs' tale "Stay hungry, stay foolish"

Oppgaven inneholder en retorisk analyse av Steve Jobs tale "Stay hungry, stay foolish" som ble holdt til avgangselevene ved Stanford University i California i 2005.

Se talen her.

Oppgaven svarer på disse spørsmålene.

Lærers kommentar

Godt skrevet, mange fine observasjoner og refleksjoner. Du kobler inn en del retoriske begrep og skriver godt om hans ordvalg. Pøs gjerne på med flere retoriske begrep. Flott om dikt. Du skriver godt!

Innhold

Innledning
Struktur
Kroppsspråk og virkemidler
Etos, logos og patos
Connect the Dots
Konnotasjoner
Tolkning
Egen oppfatning

Utdrag

Dette er en tale hvor Steve Jobs, som er en amerikansk oppfinner og gründer av Apple, holder en tale til avgangselevene ved Standford University i California.

I denne personlige talen har Steve Jobs valgt å tale om sitt eget liv og veien som første han dit han var da han holdt denne talen. Talen blir som nevnt tidligere holdt for noen avgangselever og jeg vil vurdere denne situasjonen som en formell kommunikasjonssituasjonen.

Talen er godt strukturert. Han har en god innledning, hoveddel og avslutning. Hoveddelen består av tre forskjellige historier. I den første historien forteller han om livet sitt fra han ble født til ungdomstiden sin da han begynte å studere... Kjøp tilgang for å lese mer

Analyse av Steve Jobs' tale "Stay hungry, stay foolish"

[1]
Brukernes anmeldelser
 • 23.03.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  Dette var en veldig gjennomført analyse av talen. Tusen takk