Analyse av Pippi Langstrømpe

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Norsk
  • 4
  • 4
  • 1913
  • PDF

Romananalyse: Analyse av Pippi Langstrømpe

I denne oppgaven som handler om Astrid Lindgrens bøker om Pippi Langstrømpe, kan du få inspirasjon til å skrive en romananalyse.

Oppgaven inneholder en analyse og tolkning, og fokuserer i særlig grad på personen Pippi og boken ”Pippi Langstrømpe drar til sjøs”.

Innhold

Analyse av Pippi Langstrømpe
Personen Pippi
“Pippi Langstrømpe drar til sjøs”

Utdrag

Da bøkene om Pippi Langstrømpe først ble publisert, fikk de status som kontroversielle. Pedagoger og andre forfattere mente at barn ikke hadde godt av å lese slik litteratur. De mente at et barn uten noen som helst oppfølging hjemme kunne skade barneidealet på den tiden. Et barn med overnaturlige krefter, så ukontroversielle utsagn og ikke minst så åpen som hun var, fikk forlagene til å nekte henne i å produsere bøkene.

I den lille svenske byen finner vi Pippi Langstrømpe sammen med Tommy og Annika. Disse tre kommer godt overens. Tommy og Annika går på skolen helt fram til ettermiddagen, og når skolen slutter kommer Pippi og henter dem med hesten sin. Pippi rir dem hjem for å spise middag og gjøre lekser slik at de raskere kan komme og leke med Pippi senere. En tid i handlingen skjer det at både Tommy og Annika blir syke og sengeliggende. Ingen andre enn Pippi tar initiativ til å underholde dem mens de ligger trøtte og slappe på rommet sitt. Pippi som er kjent som en kreativ skapning så uforutsigbar som mulig finner på de rareste måter for å få dem til å le. Dette er et lite høydepunkt som skjer underveis i fortellingen og bygger seg videre opp med forskjellige ting.

Senere får Pippi et brev fra faren Efraim Langstrømpe om at en seilskute skal komme og hente henne på kaien. Siden Pippi ikke kan lese, får hun hjelp fra Tommy og Annika til å lese det. Da tvillingene får vite om dette, kommer det et stort sukk fra dem begge, noe Pippi stiller seg et stort spørsmålstegn ved. Tvillingene vet ikke at Pippi tar i betraktning at de skal være med henne. Angsten de har for at Pippi skal reise fra dem fremstilles som en evig tomhet og meningsløst. Hva skal de da gjøre når ikke Pippi er der osv. Men ettersom Pippi får forklart hvordan situasjonen egentlig er, blir det mottatt med stor lettelse... Kjøp tilgang for å lese mer

Analyse av Pippi Langstrømpe

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.