Analyse av "Om mus og menn"

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Norsk
  • 4
  • 3
  • 1498
  • PDF

Romananalyse: Analyse av "Om mus og menn"

Få hjelp til din romananalyse med denne analysen av ”Om mus og menn”. I oppgaven finner du et sammendrag og en analyse av fortellerteknikk, tema og de to karakterene George og Lenni.
Romanen er skrevet av John Steinbeck, en av de store amerikanske forfatterne, og har originaltittelen ”Of mice and men”.

Utdrag

Romanen ”Om mus og menn” er skrevet av en av de store amerikanske forfatterne, John Steinbeck. Romanen er oversatt fra Engelsk ”Of mice and men”. Språket i romanen er forståelig og lettleselig, siden det hverken blir brukt store fremmedord eller andre ord som kunne gjort romanen vanskelig å forstå. Den finner sted i Salinas-dalen i California, under depresjonen i 1933, hvor to arbeidsløse venner Lenni og George ankommer til Salinas-floden, hvor de drikker vann av elven. De går videre til en ranch som de har søkt jobb på, og får snakke med sjefen. Litt senere begynner de å arbeide. Lenni er ikke smart, men han er stor og sterk og en god bonde, George er en intelligent mann, men også en god arbeider. Han er en stor redningsmann for sin dumme venn Lenni, som han redder når han begynner å skape problemer. Gården de er på er ikke det beste stedet for dem, sjefen er en ondskapsfull mann, og hans sønn Curley liker ikke Lenni, fordi han er så stor.

Lenni er et stort barn som liker å kose med dyr, men problemet er at han koser dem ihjel fordi de er så søte. Da han var liten og bodde hos tanten sin, fikk han en mus av henne, men den koste han ihjel. På gården her i ranchen får han øye på noen hundevalper, han får sin venn George til å spørre om tillatelse til å kose med dem... Kjøp tilgang for å lese mer

Analyse av "Om mus og menn"

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.