Analyse av Menn som hater kvinner av Stieg Larsson

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Norsk
  • 5
  • 6
  • 2469
  • PDF

Romananalyse: Analyse av Menn som hater kvinner av Stieg Larsson

I denne oppgaven som inneholder en analyse og tolkning av Stieg Larssons krimroman "Menn som hater kvinner" fra 2005, kan du få hjelp til å skrive en romananalyse eller eller et særemne. Originaltittel: "Män som hatar kvinnor".

Analysen tar for seg romanens hovedpersoner Michael Blomkvist og Lisbeth Salander, samt bokens oppbygging, fortellermåte, tematikk og aktualitet. I tillegg finnes et grundig bokreferat til sist i oppgaven. Oppgaven kan brukes som inspirasjon til et særemne i norsk.

Utdrag

«Menn som hater kvinner» handler om journalisten og medeieren i bladet Millennium, Michael Blomkvist og hans møte med hackeren Lisbeth Salander, Henrik Vanger og hans familie. Blomkvist slutter i bladet etter å ha blitt anklaget og dømt for æreskrenkelse av indutrimannen Wennerström i en artikkel i Millennium. Han blir så opp ringt opp av Henrik Vangers advokat, som trenger hjelp til å løse en sak om hans slektning Harriet, som har vært savnet i en rekke tiår, og som ingen har klart å løse. Han får etterhvert hjelp av en ung jente, Lisbeth Salander til å løse denne gåten. Salander er en særing og einstøing, men likevel en hacker i verdensklasse. Sammen løser de dette mysteriet, men finner på veien en rekke skremmende og sjokkerende opplysninger.

Handlingen er stort sett kronologisk, men med mange tilbakeblikk. Man får bl.a. et innblikk i fortiden når Henrik Vanger gjenforteller til Michael hva som skjedde den dagen Harriet forsvant og når Lisbeth forteller om sin hektiske barndom på psykiatrisk avdeling. I første avsnitt av boken beskriver Michael møtet med en gammel venn som får han til å skrive den anklagende artikkelen.

Boken strekker seg over ca. 2 år og foregår delvis i Stockholm og delvis i den lille byen Hedestad hvor familien Vanger bor. Her bliver Michael også plassert, i et gjestehus hvor han skal bli i ett år for å skrive slektshistorien... Kjøp tilgang for å lese mer

Analyse av Menn som hater kvinner av Stieg Larsson

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.