Analyse av Flaggermusmannen

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Norsk
  • 5
  • 8
  • 2990
  • PDF

Romananalyse: Analyse av Flaggermusmannen

Oppgaven er en analyse av krimromanen til Jo Nesbø, Flaggermusmannen.
Den tar for seg et sammendrag av handlingen samt analyse av miljø, komposisjon og - ikke minst - personen Harry Hole.
Til slutt finnes en tolkning av romanens tema og budskap.

Innhold

Analyse av romanen Flaggermusmannen
Personskildringer
Miljøskildring
Komposisjon
Tema
Budskap
Kilder

Utdrag

”Flaggermusmannen” inneholder 339 sider som er delt inn i 23 kapitler. Samtidig er boken delt inn i tre deler hvor den første heter ”Walla”, den andre heter ”Moora” og den tredje og siste heter ”Bubbur”. Navnene stammer fra en eldgammel australsk legende og er en av de mange historiene som Andrew beretter for Harry. Historien handler om krigeren Walla som mister sin elskede Moora i Bubburs kvelende favn. Walla ønsker å hevne sin kjære Moora og historien ender med at Walla dreper Bubbur. Dette gjør han med list og en nøye utklekket plan – ikke med makt. Birgitta er Moora i historien, Harry er Walla og Toowoomba er Bubbur. Titlene på de 23 kapitlene i boka har som oftest to eller tre stikkord som forteller noe om hva de handler om. Et eksempel på en tittel er ”En mor, en ganske stor edderkopp og Bubbur”.
Før boken starter er det skrevet et sitat på femte side. Sitatet er tatt fra ”Batman. Year One”, en tegneseriebok skrevet av Frank Miller. ”It rose into space, its swings spread wide, then fell, its wings now a fluttering cape wrapped tight about the body of a man” (Nesbø 2001: 5).
Da “Flaggermusmannen” ble skrevet var Jo Nesbø selv i Australia. Stedsnavnene som er beskrevet i boka er ekte og ligger i riktig avstand til hverandre. Dette styrker historien og den blir mer virkelighetstro. Nesbø skifter av og til med å ... Kjøp tilgang for å lese mer

Analyse av Flaggermusmannen

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.