Analyse av Dødslekene

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Norsk
  • 4
  • 2
  • 803
  • PDF

Romananalyse: Analyse av Dødslekene

Dette er en analyse av romanen "Dødslekene", skrevet av Suzanne Collins fra USA. Romanen heter opprinnelig "The Hunger Games".
Analysen av "Dødslekene" tar for seg sammendrag, sjanger, virkemidler, personer, tema og budskap i romanen.

Utdrag

Dødslekene er en dystopisk roman hvor flere naturkatastrofer har ødelagt hele Nord-Amerika. Handlingen foregår i en uidentifisert nasjon kalt Panem. Panem består av den rike hovedstaden Capitol og 12 omliggende distrikter. Tidligere fantes 13 distrikter men under et opprør 74 år tilbake ble dette distriktet ødelagt. Som straff for opprøret skapte Capitol tv-programmet Dødslekene. Reglene er, to tributter fra hver av de tolv gjenværende distriktene blir sendt til en utvalgt arena for å slåss til siste overlever. Representantene er en gutt og en jente mellom tolv og atten år. I Dødslekene følger vi Katniss Everdeen som lever i distrikt 12, kulldistriktet. Da hennes søster Primrose blir ropt opp som tributt melder Katniss seg frivillig i lillesøsterens sted.

Det hele handler om å overleve da Katniss og tjuetre andre tributter treder ut på den ukjente arenaen og er overlatt til seg selv og sitt eget overlevelsesinstinkt. Hun går i allianse med gutten fra sitt eget distrikt, Peeta Mellark. Etter tjueto drap og mange vanskelige valg, er det to ubeseirede tributter igjen, nemlig Peeta Mellark og Katniss. Verden står stille og seernes øyne er klistret til skjermen i spenning... Kjøp tilgang for å lese mer

Analyse av Dødslekene

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.