”Am I” | Semiologisk bildeanalyse

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

”Am I” | Semiologisk bildeanalyse

Dette er en semiologisk bildeanalyse, i Medie- og informasjonskunnskap, av et foto med tittelen ”Am I”, som er tatt av Shiva Shankar. Fotoet viser to fugler på en vaier. Oppgaven ser blant annet på komposisjon, farger og tematikk.

Utdrag

Am I
Bildet jeg skal analysere heter ”Am I” og er tatt av Shiva Shankar. Bildet ble tatt i samtid (2005) i Karkala, India. Jeg fant bildet på flickr.

Formen på bildet er rektangulært og er liggende. Bildet har farger og den dominante fargen er grønn. Ellers er det noe gult, rødt og sort i det. Fargene er sterke. Bildet er tatt i dagslys, noe som gir fargene mer glød. Det er ikke mange skygger på bildet, men under vingen til den flygende fuglen ser vi en skygge.
Bildets tyngdepunkt ligger midt i bildet hvor bildets mørkeste farge ligger i bakgrunnen. Fuglene er bildets midtpunkt, det er de som har fokus. Fuglene har en rød-brun farge på toppen av hodet som blir gradvis mer skogsgrønn jo lenger ned på ryggen vi ser. Nebbet er sort og fuglen har en sort linje fra øye til øye. På halsen er den neon-grønn og fuglen er gul nede ved føttene. Den har en robust rødfarge på vingene, og har en sort linje ytterst. Stjerten er gul og stopper brått,... Kjøp tilgang for å lese mer

”Am I” | Semiologisk bildeanalyse

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.