SOFT-analyse (marked, adopsjon- og diffusjonsprosessen)

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg2
 • Markedsføring og ledelse 1
 • 5
 • 8
 • 2561
 • PDF

Situasjonsanalyse, SWOT-analyse: SOFT-analyse (marked, adopsjon- og diffusjonsprosessen)

Besvarelse av halvdagsprøve i markedsføring og ledelse 1. Oppgaven svarer på tre spørsmål om SOFT-analyse, råd om markedssatsning og adopsjonsprosessen.

Lærers kommentar

Kjempebra formulert og inneholdt en bra konklusjon.

Innhold

Oppgave 1 SOFT-analyse
Interne forhold
Noen eksterne forhold
Oppgave 2 Råd om satsning
Oppgave 3 Adopsjonsprossen

Utdrag

Ledelsen: Det at Pit B Ull har erfaringer fra tidligere drift kan ses som en god styrke. Erfaringene kan komme til nytte i etableringen, og det krever helst ikke noen lang prosess nå som Pit har drevet med en virksomhet før som selger hesteutstyr. Det med at han har drevet med salg av utstyr tidligere i bedriten Heste-Møkk, kan være veldig positivt for bedriften Voff Voff. Grunnen til det er at ledelsen har da erfaringer innenfor hva som bør satses mest på i nyetableringen for å lykkes.
De to i ledelsen er samboere, noe som kan føre til en god strammekultur i bedriften. Fordeling av lønn og arbeidsoppgaver kan også være enklere. Men i tillegg har næringskonsulenten god erfaring fra å være daglig leder, så det kan være en tanke å sette han inn istedenfor for å få fremgang i bedriften. Flere i ledelsen kan også være positivt for innbetaling av gjeld og pantelån. Pantelån egner seg for ombygning av bygninger, så det er bra han har brukt denne lånemetoden.

Personalet:
I en bedrift med ikke alt for mange ansatte er det gode muligheter for å kunne skape en sterk stammekultur innad i bedriften, dette er en stor fordel. Landbrukshøgskolen er en bra linje for denne... Kjøp tilgang for å lese mer

SOFT-analyse (marked, adopsjon- og diffusjonsprosessen)

[2]
Brukernes anmeldelser
 • 29.11.2011
  Helt ok. 4 eller 5 i karakter
 • 29.11.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  Tusen takk for hjelpen! :)