Vær og klima - Madagaskar

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg1
  • Geografi
  • 6
  • 2
  • 583
  • PDF

Vær og klima - Madagaskar

"Velg et land og beskriv vær og klima forhold." Jeg har valgt Madagaskar og skal skrive om hvilke faktorer som påvirker været og klimaet i Madagaskar.

Lærers kommentar

Du har skrevet en svært god oppgave! Du viser at du har forstått de store hav- og luftstrømmene, og du viser hvordan det påvirker klimaet på Madagaskar. Det er fint at du også har med eksempler på vær, og at du viser hvordan geografiske forhold som fjell påvirker temperatur og vegetasjon, samt nedbør. Oppgaven burde hatt en innledning, og du kan tenke at innledning og avslutning skal “passe sammen” og svare til hverandre. Du har med en del figurer, disse kan du gjerne vise til i teksten. På figurer som viser hele verden er det lurt å markere ut landet/området du snakker om.

Elevens kommentar

Teksten er skrevet objektivt og informativt og svarer på det oppgaven ber om.
Som lærerns kommentar burde det vært en tydelig innledning og figurene som er blitt brukt burde blitt vist til i tekseten.

Utdrag

Klimaet i høylandet er subtropisk, og vindene fra Indiahavet i øst forårsaker mye regn i området. Regnsesongen er mellom november og april. Tilsammen er det omtrent 3500mm nedbør i året i dette området. Nedbørsmengden varierer gjennom hele landet, blant annet er det i gjennomsnitt kun 330mm nedbør i den sørvestlige delen av øya som består av halvørken. Kystområdene er varme, fuktige og har et tropisk klima, men i sør er mye av landskapet preget av halvørken. Det er to årstider på Madagaskar, en varm og regnfull periode fra november til april, mens en kjøligere og tørr periode varer fra mai til oktober. Vindene kommer stort sett fra sørøst, og det kan oppstå sporadiske sykloner... Kjøp tilgang for å lese mer

Vær og klima - Madagaskar

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 22.02.2016
    Det var en veldig kort oppgave med en del feil så jeg syns ikke det er en sekser-oppgave.