Øktplan for utholdenhet i fotball

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Treningslære 2
 • 5
 • 12
 • 3632
 • PDF

Øktplan for utholdenhet i fotball

Øktplanen er en meget informativ og utfyllende oversikt over hvordan man best kan gjennomføre utholdenhetstrening. Planen forklarer hvorfor utholdenhet er viktig, hva som skjer med kroppen under og etter utholdenhetstrening og beskrevne treningsmetoder for fotballspillere som ønsker å forbedre sin utholdenhet og kondisjon. Øktplanen tar for seg en ukes trening.

Innhold

Ukeplan
Utholdenhetstrening
Hovedvirkninger av utholdenhetstrening
Retningslinjer for utholdenhetstrening
Treningsmetoder
Tirsdag – langintervall
Torsdag – langintervall
Belastning, tilpasning og restitusjon
Utholdenhetstrening
Kilder

Utdrag

Oppgaven er å lage en ukeplan basert på utholdenhetstrening i min idrett fotball i sesong. Først skal jeg forklare litt og hovedvirkninger og retningslinjer for utholdenhetstrening før jeg går over til en diskusjon om metodevalg for uken. Jeg vil legge frem en ukeplan der jeg har satt opp treningsøkter med intensitet og treningsformer som etter min mening vil være en passende oppbygning til en kamp på søndag.

Ukeplan
En ukeplan gir en samlet framstilling av treningen som skal gjennomføres i løpet av denne uka. Ukeplanen er klar grovere enn øktplanen. Den forteller færre detaljer om treningen enn planene for hver økt. For å få mest mulig funksjonelle ukeplaner bør de utarbeides like før den aktuelle treningsuka begynner da kanskje kamper kan komme i veien. Det kan komme andre justeringer i løpet av uka planen varer... Kjøp tilgang for å lese mer

Øktplan for utholdenhet i fotball

[1]
Brukernes anmeldelser
 • 06.10.2015
  Skrevet av Elev i 10. klasse
  likte veldig godt denne oppgave. var mye bra i den