Tyrkia - Økonomi og EU

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studiespesialisering Vg2
 • Samfunnsøkonomi
 • 6
 • 12
 • 3493
 • PDF

Rapport: Tyrkia - Økonomi og EU

Inneholder rapport av den tyrkiske økonomien, samt en drøfting av hva konsekvensene av et EU medlemskap vil være for den tyrkiske økonomien.

Innhold

s.2 Innledning, økonomisk historie
s.3 Tiltak
s.4 Tiltak
s.5 Økonomien i Tyrkia i dag
s.6 Industri og handel, arbeidsledighet
s.7 Gjeld
s.8 Finanspolitikk
s.9 Import - Eksport
s.10 Import - Eksport
s.11 Reallikningen
s.12 Valuta
s.13 Tyrkia inn i Eu
s.14 Tyrkia inn i Eu

Utdrag

Denne oppgaven skal omhandle økonomien til Tyrkia i et historisk perspektiv, og hvordan det står til med økonomien til Tyrkia per i dag, og sist hva som vil skjer med økonomien til Tyrkia hvis de blir medlem av EU. Problemstillingen min er: Vil et medlemskap i EU være en bra ting for Tyrkias Økonomi, og hva vil et eventuelt medlemskap føre med seg ovenfor økonomien i Tyrkia?

Da det ottomanske riket kollapset etter 1.verdenskrig, ble den Tyrkiske republikken grunnlagt, med Atatürk som deres leder. Atatürk var for en økonomi som ble styrt av staten, og grunnla det økonomien på modeller fra datidens Sovjet. Tyrkia fikk opp en industri, men i og med at Staten kontrollerte det meste av industri, førte til en stagnasjon på 1970-tallet. Da var fabrikkene drevet av planen til myndighetene, og ikke av markedet, noe som førte til at det bla ble satt i gang store prosjekter hvor man ikke hadde arbeidere med nok kompetanse, samtidig ble de store industriene prioritert, noe som førte til at andre sektorer i økonomien ikke ble prioritert og ble til såkalte flaskehalser som hemmet veksten i økonomien. Samtidig var det overskudd av arbeidere, som hadde lav kompetanse og da lav produktivitet i industrien. Ofte gikk disse statlig eide bedriftene i minus, og Staten måtte dekke underskuddet. Staten hadde... Kjøp tilgang for å lese mer

Tyrkia - Økonomi og EU

[2]
Brukernes anmeldelser
 • 05.12.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  sinnsykt hjelpende! utrolig bra skrevet, og mye informasjon som ellers ikke er tilgjengelig :)
 • 02.03.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  Superbra! Hjalp meg skikkelig ;)