Treningsplanlegging for langrenn med øktplaner, årsplan og analyser

- Vgs - Studieforberedende Vg3
- Treningslære 2
- 6
- 25
- 3951
Egentreningsrapport: Treningsplanlegging for langrenn med øktplaner, årsplan og analyser
Oppgaven er en del 2 i en oppgave der del 1 gikk ut på å beskrive årets mål, arbeidskravs- og kapasitetsanalyse for langrenn.
Del 2 inneholder øktplaner, ukeplaner, periodeplaner som utgjør en årsplan for året i forhold til trening mot langrenn. I tillegg kommer en grov plan for de neste tre årene og en noe statistikk over hvordan et treningsår kan se ut.
Lærers kommentar
At det var mye grundig arbeid. Det eneste som var å trekke på var at jeg burde hatt med basisen med det grunnleggende om treningsprinsippene. Og at de for meg kanskje blir litt for selvfølgelige.
Innhold
Innledning
Øktplaner for høst og vinter
Periodeplan oppkjøringsperioden
Eksempelukeplaner vinter
Periodeplan vinter
Forklaring og illustrering av aktiv avkoblingsperiode
Øktplaner sommer
Eksempelukeplaner sommer
Periodeplan sommer (og oppkjøringsperiode til dags dato neste år)
Illustreringer og forklaringer
Forklaring treårsplan
Utdrag
Innledning
I denne oppgaven skal jeg fortsette på oppgaven treningsplanlegging del 1, der jeg illustrerte meg selv som utøver, mine mål og min idrett. I denne oppgaven skal jeg gå videre i treningsplanleggingen, og legge planer for hele det neste året. Jeg skal lage øktplaner for hardøktene som viser hvordan disse øktene gjennomføres, jeg skal legge inn dette i ukeplaner og vise hvordan en treningsuke kan være i de forskjellige periodene gjennom året. Så skal jeg legge dette inn i en periodeplan som viser hvordan en periode kan se ut. Jeg lager periodeplaner for alle periodene, og dermed har jeg en årsplan. Etterpå skal jeg illustrere litt om hvordan en tenkt treningsår kan se ut i statistikk, og jeg skal forklare grovt en treårsplan framover og prioriteringer her.
Treningsplanlegging del 2
Øktplan sirkeltrening styrke
Mål for økta: Å forbedre kroppens utholdende styrke med en langrennsspesifikk vinkling. Stort fokus på hoftebøyer, gluteus, mage og armer... Kjøp tilgang for å lese mer Allerede medlem? Logg inn