Case i treningslære om konkurranseprestasjon

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg2
  • Treningslære 1-2
  • Ingen karakter gitt
  • 1
  • 417
  • PDF

Case i treningslære om konkurranseprestasjon

Oppgaven inneholder en skriftlig case hvor det svares på problemstillingen til ei jente som har trent sprint på skøyter i 10 år, men ikke får det til i konkurranse. Hun har heller aldri trent koordinasjon. Sammendraget gir svar på hvordan jenta bør trene videre for å lykkes også i konkurransesammenheng.

Utdrag

Etter hva jeg har lest utøveren har oppnådd i konkurranser, ser jeg hva hun/han ikke er god nok på å trene og å prestere i konkurranser. Utøveren sier at han ikke trenger gode koordinative egenskaper. Dette mener jeg er en viktig del i treningen han har gått glipp av. Han trener ikke f.eks Reaksjonsevne eller Rytme. Hvordan skal hun/han da få god nok flyt eller best mulig start i sprinten? I en sprintkonkurranse går det mye ut på plasseringen din. Romorientering har han/hun heller ikke trent noe særlig på. Han klarer ikke å plassere seg og orientere seg bra nok i rommet. Dette kan føre til dårlige taktiske valg.

Når jeg nevner plassering har jo sprinten som vanlig en fellesstart hvor man starter på samme posisjon og er om å gjøre og havne langt fremme fra start av. Under en startposisjon tror jeg utøveren ikke har god nok reaksjonsevne til å få en god plassering fra start av. Dette vil føre til en dårligere plassering... Kjøp tilgang for å lese mer

Case i treningslære om konkurranseprestasjon

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.

Brukere som har lastet ned Case i treningslære om konkurranseprestasjon, har også lastet ned