Analyse av "Brødre i blodet"

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Norsk
  • 5
  • 3
  • 1286
  • PDF

Romananalyse: Analyse av "Brødre i blodet"

Oppgaven er en analyse av romanen "Brødre i blodet" av Ingvar Ambjørnsen, 1996. ”Brødre i blodet” er den tredje boka i serien om Elling.
Oppgaven tar for seg et sammendrag av handlingen, og analyse av personene Elling og Kjell Bjarne. Dessuten kommer analysen inn på språklige virkemidler, skrivestil og tematikk.

Utdrag

Ingvar Ambjørnsen har skrevet fire verk om Elling. Den tredje boka heter ”Brødre i blodet” fra 1996. Elling og Kjell Bjarne, kameraten fra Brøynes Kursenter og Ellings første og eneste venn, har flyttet sammen i en trygdeleilighet i Kirkeveien i Oslo. De deler alt; soverom, økonomi, den huslige hygge, og ikke minst de mange fobier, først og fremst angsten for mennesker og da særlig kvinnekjønnet. De er under oppsyn av Frank, en slags "tilsynsfører" som truer dem med å sende dem tilbake til Brøynes hvis de ikke prøver seg ut i verden.
Fra dette forholdsvis trygge punktet møter de livets små og store utfordringer; Kjell Bjarne blir forelsket i en gravid dame, og Elling blir kjent med en underlig gammel mann, en poet som visstnok var lovende på 70-tallet. De drar på kafé, på hyttetur, kjøper sparkebukser, går på fylla, lærer seg å kjenne ansvar for sine medmennesker etc., etc. I det hele tatt: Elling og Kjell Bjarne utvikler seg til å bli noen riktig trivelige kjernekarer, og takler ethvert livsproblem med glans. Veien fra angst til... Kjøp tilgang for å lese mer

Analyse av "Brødre i blodet"

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.