SWOT-analyse av Tusenfryd

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg2
 • Markedsføring og ledelse 1
 • 5
 • 5
 • 1577
 • PDF

Situasjonsanalyse: SWOT-analyse av Tusenfryd

Oppgaven inneholder en SWOT-analyse av opplevelsesparken Tusenfryd.

Her kan du lese en analyse av kundene og markedet til Tusenfryd og hvilke muligheter, trusler, styrker og svakheter Tusenfryd har.

Innhold

Kundene og markedet
Svake sider
Sterke sider
Muligheter
Trusler

Utdrag

Tusenfryd er en opplevelsepark, og ble etabler utenfor Oslo i 1988. Det er et typisk familiested, hvor man finner aktiviteter for barn i alle aldre. Ideen bak parken var at Oslo-område hadde et behov for en slik attraksjon. 50 prosen av norges befolkning bor innenfor en avstand fra TusenFryd som gjør at dagsbesøk er mulig. Fornøyelseparken har en veldig god beliggenhet med tanke på avstander fra de forskjellige fylkene i Norge som gjør det enkelt å komme seg ditt med familie og venner. Parken har i alle år lagt vekt på berg- og dalbane, men har fått satt opp karuseller, tømmerrenne, ferdighetsspill og utendørsscene gjennom årene. Siden starten av historien til Tusenfryd har de blitt videreutvilket på det høyeste. Parken har blitt en suksess med rundt 500.000 gjester årlig og sunn økonomi. Parken kan idag friste med 30 attraksjoner. Tusenfryd har skapt utrolig mange arbeidsplasser for ungdommer i sommerferien, til sommerjobb med 750 ansatte.

Først skal jeg si litt om de eksteren arbeidsbetingelsene. Eksterne betingelser kan ikke bedriften kontrollere på samme måte som interne arbeidsbetingelser. Hvis for eksempel myndighetene bestemmer seg for noe må bedriften ta hensyn til dette. Vi deler de eksterne arbeidsbetingelsene inn slik. Kunder og markedet, konkurrenter, leverandører, offentlighten og samfunnet... Kjøp tilgang for å lese mer

SWOT-analyse av Tusenfryd

[7]
Brukernes anmeldelser
 • 16.10.2014
  Dette er ikke en særlig god SWOT-analyse. Innholdet i seg selv er kanskje en 4'er, men formen den er skrevet på er veldig uprofesjonell. Anbefaler å tilegne seg et vesentlig mer profesjonelt og objektivt preg. Forundrer meg litt at karakteren ble 5.
 • 14.10.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  Skulle hatt bedre struktur, vil se mer vektlegging på selve SWOT delen, ellers ganske fin til hjelp, går gjennom SWOT-analyse
 • 04.12.2014
  Skrevet av Student på 1. år
  Dette opplegget syns jeg ikke var kvalitetssikret nok til å ligge ute på en betalingsside.
 • 27.10.2014
  Skrevet av Student på 2. år
  Bra!! Tusen takk! Hjalp meg mye i eksamenslesing

Brukere som har lastet ned SWOT-analyse av Tusenfryd, har også lastet ned