Sammenligning | Sri lanka og Kongo

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studiespesialisering Vg1
 • Samfunnsfag
 • 5
 • 9
 • 2892
 • PDF

Sammenligning | Sri lanka og Kongo

Oppgaven inneholder en komparativ undersøkelse og sammenligning av de to landene Sri Lanka og Den Demokratiske Republikk Kongo.

Fokuset for oppgaven er en sammenligning av de interne konfliktene i landene.

Innhold

Sri Lanka
Historie
Konflikten
Borgerkrig
DR Kongo
Historie
Borgerkrig
Geografi og miljø
Helse
Samfunn og politikk
Næringsliv og økonomi
Jordbruk/landbruk/ skogbruk og fiske
Bilder
Hvorfor fikk dr kongo mer oppmerksomhet enn Sri Lanka?
Kildehenvisning

Utdrag

Den tropiske øya Sri Lanka har over lengre tid vært herjet av den blodige borgerkrigen. Siden 1706 har landet vært under britisk styre, men 4.februar 1948 fikk den endelig uavhengigheten som staten Ceylon. I 1972 ble landet regnet som republikken Sri Lanka. Sri Lanka har en lang dokumentert historie, men akkurat nå er det aktuelt og kjent for den etniskiske konflikten som foregår mellom tamilene og regjeringen. I dag er forholdet mellom opprørerne og myndighetene på sitt verste.

KONFLIKTEN:
Historien har en viktig rolle i denne konflikten. Befolkningen på Sri Lanka består hovedsakelig av singalesere og tamiler. Både tamilene og singaleserne kommer opprinnelig fra India, men det strides om det nøyaktige tidspunktet og hvem som ankom på Sri Lanka først.
Tamilske folk er en liten folkegruppe i forhold til Singaleserne. Da britene forlot landet i 1948 ga de all styring og makta til singaleserne. Fra der av begynte singaleserne å undertrykke den tamilske befolkningen. Tamilene var flinke når det gjaldt skole, aktiviteter, og sport, noe som ble mislikt av singaleserne. Dem ville ikke at de tamilske skulle være første på lista. Dermed begynte de å ødelegge både utviklingen og alle muligheter som tamilske hadde når det gjaldt studie og rettigheter. Etter hvert ble situasjonen verre. Folk fikk ikke lov til å være ute etter en vis tid, var du ute, ble du slått, kidnappet eller drept. De ble undertrykket hardt av singalesere og dermed måtte kjempe for sine rettigheter. Men dette førte til en blodigere kamp i landet. det ble grunnlagt en oppgjørsgruppe på 1970-tallet, nemlig LTTE (The Liberation Tigers of Tamil Eelam). Tamiltigrene kjempet for en egen tamilsk stat i den nordlige og østlige delen av Sri Lanka... Kjøp tilgang for å lese mer

Sammenligning | Sri lanka og Kongo

[1]
Brukernes anmeldelser
 • 18.11.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  Denne oppgaven var brukbar!:D