Sosiale avvik klesstil

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg2
 • Sosialkunnskap
 • 6
 • 3
 • 1553
 • PDF

Sosiale avvik klesstil

Problemstilling
Hvilke årsaker finnes det til sosiale avvik i form av klesstil, og hvordan reagerer skolesamfunn på dette?

Lærers kommentar:
At jeg var flink til å drøfte, og se ulike sider ved sosialt avvik.


Innledning:
Hoveddel
Avslutning

Utdrag

Innledning:
I denne oppgaven har jeg valgt å legge vekt på å diskutere årsaker til sosiale avvik i form av klesstil og reflektere over skolesamfunnets reaksjoner.
Sosialt avvik i form av klesstil er særdeles viktig i dag fordi det er et stort problem blant ungdom. Klespresset er høyt og det er viktig å ha det dyreste for å passe inn. Mange foreldre har ikke god nok råd til å kjøpe den nye moten til barnet sitt hvor et plagg koster mer enn 3000.
Jeg skal gå frem ved å fremlegge en reportasje, fortelle om eksempler fra realiteten og vise egen begrunnelse.
Noen mener at det er bra å skille seg ut med litt billige, men likevel kule klær. Andre mener at for å passe inn, skal man alltid ha det seneste av mote.

Hoveddel:
Sosialt avvik er noe som blir sett på som «unormalt». Dette er noe som kan variere fra samfunn til samfunn. Hvert eneste samfunn har en egen definisjon på «normal». Om en person har en klesstil som andre mener ikke er normal, blir denne personen stemplet av samfunnet som et sosialt avvik.
En årsak til sosialt avvik er at noen enten ikke klarer eller ikke vil passe seg inn i de forskjellige reglene og normene dem har i samfunnet. Funksjonshemmede er et eksempel på noen som ikke er i stand til det. Andre som ikke er i stand til å tilpasse seg reglene og normene i samfunnet er de som er helt ny. De vet ikke hva som er rett og galt, og hva som er normalt... Kjøp tilgang for å lese mer

Sosiale avvik klesstil

[1]
Brukernes anmeldelser
 • 07.12.2013
  Skrevet av Elev på Vg2
  hjalp meg masse! takk