Sorte Hull

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg2
 • Fysikk 1
 • 6
 • 6
 • 2156
 • PDF

Sorte Hull

Denne oppgaven skal gjøre rede for svarte hull i verdensrommet. Oppgaven skal gi svar på problemstillingen ”Hva er et svart hull, dets innhold og oppstandelse, og hvordan har man kommet frem til informasjonen vi har om det i dag?” Oppgaven gjør derfor rede for definisjonen av et svart hull, hvordan et svart hull oppstår, hva et svart hull består av, Einstein sin relativitetsteori og svart hull sin funksjon ved hjelp av eksempler på svarte hull som eksisterer i verdensrommet i dag.

Utdrag

Denne oppgaven skal gjøre rede for svarte hull i verdensrommet. Det er et avansert og omfattende emne. Derfor er det valgt emner som settes i fokus for å lære generelt om svarte hull. Oppgaven skal gi svar på problemstillingen ”Hva er et svart hull, dets innhold og oppstandelse, og hvordan har man kommet frem til informasjonen vi har om det i dag?” Oppgaven gjør derfor rede for definisjonen av et svart hull, hvordan et svart hull oppstår, hva et svart hull består av, Einstein sin relativitetsteori og svart hull sin funksjon ved hjelp av eksempler på svarte hull som eksisterer i verdensrommet i dag. Oppgaven avsluttes med en oppsummering hvor alt sees i en sammenheng som et svar på oppgaven.
Astrofysikk er en gren innen astronomien som beskriver fysikk og kjemi egenskaper til materien i universet og studiet av disse forhold. I astrofysikkens teori prøver man å bruke kjente fysiske lover ved hjelp av matematiske metoder til å lage modeller som kan forklare astrofysiske observasjoner. Vi kan altså ved hjelp av astrofysikken forstå hvordan universet og dets innhold fungerer. Universet er alt som eksisterer av rom, materie og stråling. Verdensrommet er en del av universet som ligger utenfor jordens atmosfære og er rommet hvor alle himmellegemene beveger seg i. Noen områder i verdensrommet hvor gravitasjonskreftene er så sterke at ikke en gang lys kan unnslippe befinner det seg et svart hull... Kjøp tilgang for å lese mer

Sorte Hull

[1]
Brukernes anmeldelser
 • 25.01.2012
  Skrevet av Elev på Vg1
  Veldig bra og utfyldene!