Smakssansen Forsøk 4.2

- Vgs - Studieforberedende Vg2
- Biologi 1
- 6
- 4
- 554
Smakssansen Forsøk 4.2
Rapport om smakssansen.
Hensiktet med dette forsøket er å forske på smakssansen.
Forsøk 4.2 BIOS. biologi vg2
Innhold
Utstyr
Teori og hensikt
Fremgangsmåte
Resultater
Konklusjon
Feilkilder
Kilder
Utdrag
Teori og hensikt
Hensiktet med dette forsøket er å forske på smakssansen. Vi skal også få trening i å observere og erfaring i å tegne et kart over tunga. Vi alle er forskjellige, på dette området. Smakssansen vår er lokalisert til tunga, nærmere bestemt smaksløkene på tunga. Forskjellige deler av tunga har ulik evne til å skille mellom hovedsmakene: surt, salt, søtt og bittert. Også luktesansen og synssansen har betydning for hvordan vi opplever at maten smaker. I dette forsøket skal vi finne ut hvor på tunga vi kjenner hovedsmakene best.
Forskjellige deler av tunga har ulik evne til å skille mellom hovedsmakene: surt, salt, søtt og bittert. Også luktesansen og synssansen har betydning for hvordan vi opplever at maten smaker. Vi skal teste ut hvor mye synssansen og luktesansen har å si for gjenkjenning av matvarer.
Fremgangsmåte:
REGEL:
Vask hendene deres ettersom dere skal arbeide med ting som skal inn i munnen. På denne måten unngår dere å få bakterier i munnen.
Del A
Vi startet med smaksløsningene. Vi brukte bomullspinner dyppet i smaksløsningene. Vi sku finne ut hvor på tunga du kjenner de fire hovedsmakene (surt, salt, søtt og bittert) best. Vi skulle skylle munnen godt med vann mellom hver smakstesting... Kjøp tilgang for å lese mer Allerede medlem? Logg inn