Sjokoladehuset ANS (virksomhetsform)

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Eksamensoppgave: Sjokoladehuset ANS (virksomhetsform)

Oppgave i entreprenørskap og bedriftsutvikling og selskapet Sjokoladehuset. Oppgaven inneholder informasjom om ulike selskapsformer som aksjeselskap, enkeltpersonsforetak og ansvarlig selskap. Deretter ses det på en mulig endring av selskapsform for Sjokoladehuset.

Oppgaven er skrevet som en besvarelse til et eksamenssett.

Lærers kommentar

Veldig bra oppgave, eneste minuset er manglende kilder. Nå vet jeg at du kan det og har muligens ikke brukt kilder, men regner med at den tabellen er tatt fra et sted, som du også nevner. (wikipedia btw.)

Elevens kommentar

Alt er godt og fikk ikke noe tilsnakk om forbedringer.

Innhold

Litt informasjon om Sjokoladehuset
Aksjeselskap
Enkeltpersonforetak
Ansvarlig selskap
Konklusjon

Utdrag

Sjokoladehuset ANS er en produsent av håndlaget sjokolade med høy kvalitet. De startet opp i 1992. De skapte et godt omdømme og etterspørselen økte etter deretter. Det gjorde at de besluttet å utvide selskapet. De hadde tidligere kun drevet lokalt. I 2006 begynte de å distribuere sjokoladene til dagligvarebutikker i nærområdet. Det fikk de til ved å inngå en avtale med Norgesgruppen AS.

Jeg vil starte med å gjøre rede for ulike selskapsformer, deretter vil jeg drøfte behovet for ny selskapsform for Sjokoladehuset.

De mest vanlige selskapsformene er aksjeselskap (AS), enkeltpersonforetak (ENK) og ansvarlig selskap (ANS). Så har man flere foretaksformer som NUF, samvirkelag, forening eller DA. De er ikke like mye brukt som de andre selskapsformene og jeg mener at de ikke er et alternativ for dette selskapet... Kjøp tilgang for å lese mer

Sjokoladehuset ANS (virksomhetsform)

[8]
Brukernes anmeldelser
 • 12.04.2012
  Veldig oversiktlig og ryddig, mangler litt om internasjonalisering, men ellers en helt grei beskrivelse av valgt eierform.
 • 10.12.2012
  Skrevet av Elev på Vg3
  Helt grei på virksomhetsform, hadde jeg levert denne ville jeg ikke forventet karakter bedre enn 3.
 • 04.03.2016
  okkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
 • 15.07.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  Veldig god oppgave, denne var til god hjelp.