Segmenteringsoppgave Flytoget

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studiespesialisering Vg2
 • Markedsføring og ledelse 1
 • Ingen karakter gitt
 • 7
 • 2482
 • PDF

Segmenteringsoppgave Flytoget

En segmenteringsoppgave av flytoget.

Studienetts kommentar

Fikk 4/5 på denne oppgaven. Det som trakk ned var at jeg ikke hadde brukt nok variabler i segmentene mine.

Utdrag

Markedssegmentering vil si at vi splitter markedet opp i grupper(delmarked) av mennesker som har visse fellestrekk. I dag er det nesten umulig å oppnå lønnsomhet uten å velge en form for segmenteringsstrategi. Vi segmenterer først og fremst fordi folk er forskjellige. Forbrukerne har ulike behov, ønsker og interesser. En person som bor på Svalbard har større behov for varme klær enn badeklær, mens en person fra Hawaii heller får det motsatt, noen trenger altså enkelte produkt mer enn andre. Alle er forskjellige, folk har ulike holdninger til for eksempel hvem de mener er det mest fornuftige paritet, eller om en skal gå i kirken på søndager. Hensikten med å segmentere er å finne nøyaktige målgrupper for en vare/tjeneste, og med det mener vi at det finnes grupper av mennesker som er mer lønnsomme å påvirke enn andre. Det fører til at bedrifter deler markedet opp i mindre segmenter for så å fokusere på markedsføring mot et eller flere av segmentene. I denne oppgaven skal jeg segmentere markedet for Flytoget. Flytoget er et miljøvennlig høyhastighetstog som bringer passasjerer til og fra Oslo Lufthavn, med Drammen som endestasjon i vest. Toget går hvert 10.minutt fra Oslo S og Oslo Lufthavn, og bruker 19.minutter en vei. Flytoget har en gjennomsnittlig kundetilfredshet på 96 % av de 5,8 millioner reisende hvert år(2008).

Det første vi gjør når vi skal segmentere et marked er grovinndelingen. Et marked ble tidligere sett på som et fysisk sted som for eksempel markedsplassen, hvor selgerne og... Kjøp tilgang for å lese mer

Segmenteringsoppgave Flytoget

[3]
Brukernes anmeldelser
 • 12.12.2011
  Skrevet av Elev på Vg2
  Jeg lastet ned denne oppgaven og en annen, og bare denne alene ville ikke ha vært nok hjelp for min del. Men en helt grei oppgave.
 • 29.01.2014
  Fikk mye bra ut av denne, men den alene var ikke nok:)
 • 12.06.2011
  Skrevet av Elev på Vg2
  god stil, fikk mye bra utav denne