Sammendrag av Treningslære

- Vgs - Studieforberedende Vg2
- Treningslære 1-2
- Ingen karakter gitt
- 28
- 8238
Sammendrag av Treningslære
Et sammendrag med stikkord og oversikt over hvert kapittel i boken Treningslære 1. Sammendraget er et notatsett til gjenoppfriskning av pensum i Treningslære.
Innhold
Kapittel 1 – Idrett kosthold og væsketilførsel
Kapittel 2 – Oppvarming
Kapittel 3 – Utholdenhet
Kapittel 4 – Styrke
Kapittel 5 – Bevegelighet
Kapittel 6 - Spensttrening
Kapittel 7 – Hurtighet
Kapittel 8 – Koordinasjon
Kapittel 9 – Teknikk
ØKTPLAN – Koordinasjonstrening i fotball
Utdrag
Kostsirkelen
• Melk og melkeprodukter
• Egg, kjøtt og fisk
• Korn og kornprodukter
• Poteter, grønnsaker, frukt og bær
• Fett
Riktig kosthold
• Øker den fysiske kapasiteten
• Gir rakere restitusjon
• Styrker den mentale kapasiteten
• Styrker immunforsvaret
• Bedrer helsa generelt
Daglige dosen med mat bør inneholde
• 60-65% karbohydrater
• 25-30% fett
• 12-15% proteiner
Middag
• 1/3 fisk, fjær eller kjøtt
• 1/3 grønnsaker eller salat
• 1/3 poteter, ris eller pasta
Væsketilførsel
• Trenger ca 2,5 l vann om dagen
• Ved idrettsaktivitet må man ha mer
Drikke er nødvendig fordi:
• Transporterer næringstoffer til cellene og frakter avfallsstoffer fra cellene
• Løser opp stoffer av ulike slag
• Regulerer kroppstemperaturen
Glykemisk indeks
Glykemisk indeks er hvor mye sukker maten inneholder og hvor mye den vil påvirke blodsukkeret
Proteiner og fett har lite glykemisk indeks fordi de ikke påvirker BS. Mat med karbohydrater påvirker BS og det er raske og trege karbohydrater som bestemmer energinivået i kroppen og hvor lang den energien er... Kjøp tilgang for å lese mer Allerede medlem? Logg inn