Reklameanalyse: annonse for Matprat - Nynorsk

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg2
  • Norsk
  • Ingen karakter gitt
  • 2
  • 772
  • PDF

Reklameanalyse: annonse for Matprat - Nynorsk

En analyse på nynorsk av reklameannonse fra Matprat. Analysen ser blant annet på samspillet av tekst og bilde på plakaten med komposisjon samt budskap.

Hovedmål eller sidemål

Sidemål

Utdrag

Oppgave 4 ”Reklameannonse”:

Dette er ein reklameannonse for Matprat som vi oftast høyrer, eller opplysningskontoret for kjøtt som det eigentlig reklameras for. Han kjem fram mellom alt mulig anna reklame i magasinet ”I form” kor vi blir fanga av ein lekefigur som sitt og spis kjøtt og nokre grønsakar. Men dette er ikkje korleis som helst kjøtt, jo dette er heilt ”rent kjøtt som inneholder 20% av ytterste kvalitet”.

Figuren i bilete har mykje sterkare fargar enn bakgrunnen kor fargane er ganske dempa, og konturane av klossane nesten er viska bort. Det reklameras for sunn mat, og nettstede ”matprat” kor du finner all slags oppskriftar og informasjon. Målgruppa for denne reklamen vil nok vere de litt eldre, som oftast er dei som bryr seg mest om kor sunn maten ein spis er. Også for ungdomen som har flytta for seg sjølv kan vere ei klar målgruppe. Det er ofte at dei lev på kjøpepizza, og har eit veldig lite variert kosthald, og da kan altså ”matprat” vere stede for dei... Kjøp tilgang for å lese mer

Reklameanalyse: annonse for Matprat - Nynorsk

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.