Regnskapsanalyse - hvordan å skrive en

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg2
 • Økonomistyring
 • Ingen karakter gitt
 • 7
 • 2526
 • PDF

Regnskapsanalyse - hvordan å skrive en

Oppgaven inneholder en oversikt over hvordan man skal føre en regnskapsanalyse, og kan følges punktvis for å utføre en regnskapsanalyse i økonomistyring. Denne ble laget i samarbeid med en av økonomilærerene på skolen min.

Innhold

Bakgrunn
Metode
Fakta
Tiltak
Konklusjon

Utdrag

Fakta
Minimumskravet til totalrentabilitet til en bedrift som er i utelivsbransjen kan man regne ligger på rundt 15-20 %. Totalrentabilitet forteller oss hvor stor avkastning bedriften har fått på all kapitalen som er investert i firmaet, det gjelder både egenkapital og gjelden. Totalrentabiliteten består av bankrenten og en rente for risiko. Bankrenten består av 5 % og risikorenten kan man regne ligger på rundt 10-15 %. Risikorenten er så høy fordi at det er stor sjanse for å gå under i utelivsbransjen. For at noen vil investere penger i ideen, vil de ha høy fortjeneste om det lykkes. Rentabiliteten til denne bedriften er på 10,7 %, og det er da altfor lavt for denne bransjen.

Vi har ikke fått oppgitt noen informasjon om hvordan bransjen og næringslivet ligger an.
Vi kan ikke kommentere om rentabiliteten har hatt en positiv eller negativ vekst siden i fjor, fordi vi mangler informasjon om forrige år.

- rentabiliteten før skatt må være høyere enn totalrentabiliteten?

Totalrentabiliteten bør være høyere enn gjeldsrenten. Gjeldsrente er den renten som bedriften betaler på å ha lån hos banken. Om gjeldsrenten er høyere enn totalrentabiliteten blir det mindre fortjeneste på det som faktisk er investert i bedriften. I denne bedriften er totalrentabiliteten på 10,3 %, mens gjeldsrenten er på 5,9 %. ByKroa AS har høyere totalrentabilitet enn gjeldsrente og kan da betale gjelden... Kjøp tilgang for å lese mer

Regnskapsanalyse - hvordan å skrive en

[37]
Brukernes anmeldelser
 • 19.05.2015
  Skrevet av Elev på Vg2
  Veldig bra skrevet og analysert. Hvis jeg skulle stusset på noe ville det vært at du ikke har forklart flere av påstandene sine. I dette faget må man utdype hver minste påstand.
 • 25.04.2012
  Skrevet av Elev på Vg2
  bra etter min mening. Vi bruker litt andre uttrykk i vår klasse, så er litt vanskelig å forstå til tider.. men ett godt stykke arbeid er denne "oppskriften"
 • 01.12.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  Bra hjalp mye før prøven.
 • 04.11.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  god veiledning, enkel