Rapport - Disseksjon av gris

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studiespesialisering Vg2
 • Biologi 1
 • Ingen karakter gitt
 • 6
 • 2060
 • PDF

Rapport - Disseksjon av gris

Hensikt, teori:
Hensikten med dette forsøket er å forstå bedre hvordan grisekroppen er bygget opp. Menneske kroppen og grisekroppen er ganske like, så det er en lur måte å lære om kroppen på. Vi var delt inn i grupper på 4 og skulle alle gå igjennom en disseksjonsrapport. Her var det punkter som vi skulle komme oss igjennom. Det vi fikk utdelt var tungen til grisen, videre ned i svelget og helt ned til leveren. Leveren undersøkte vi ikke, men for eksempel hjertet, lungene og mellomgulvet undersøkte vi. Det luktet ikke så godt, spesielt når vi løftet på ulike deler og lignende, men alle rørte på grisen, selv om alle kanskje syntes det var litt ekkelt.

Innhold

Hensikt, teori
Utstyr
Fremgangmåte
Resultat
Konklusjon
Avslutning

Utdrag

Fremgangmåte
Alle fikk utdelt et hefte med en fremgangsmåte som vi måtte komme oss gjennom
1. Vi begynte med å skaffe oss en oversikt over hva vi så, vi holdt tungen opp, og alt ble hengende etter slik det er i virkeligheten. Vi prøvde å finne litt ut av hva som var høyre og venstre side av hjertet.
2. Etterpå fortsatte vi med å prøve å skaffe oss oversikt ved å skrive ned alle organene vi fant.
3. Det neste vi gjorde var å blåse opp lungene. Det gjorde vi med å klippe et hull i luftrøret (nedenfor strupehodet), for å så stappe en gummislange nedi. Det var lurt å blåse, for å så tette igjen med fingeren, det ble ekkel smak i munnen dersom luften steg tilbake. Vi plasserte organene slik de er når dyret lever.
4. Etter å ha blåst opp lungene, begynte vi å undersøke blodårer som leder fra hjertet, og til hjertet.
5. Vi prøvde å veie hjertet og måle det. (dette var litt vanskelig, men det gikk greit) Vi drøftet også blodårene som er utenpå hjertet
6. Etterpå undersøkte vi pulsårer, eller arterier, Vi prøvde å stikke fingeren gjennom, og vi undersøkte veggene og målte diameter og lignede.
7. Vi undersøkte de blodårene som vender blodet tilbake til hjertet etter at det har vært i kroppen. Vi målte også diameteren på den største.
8. Punkt 8 var å skjære av toppen av hjertet, men hjertet var allerede skjært i så, det gikk ikke så bra.
9. Vi undersøkte koagulert blod, altså blod som har klumpet seg til blåsvarte klumper. Vi prøvde å skylle den i vann mens vi gned litt på det... Kjøp tilgang for å lese mer

Rapport - Disseksjon av gris

[9]
Brukernes anmeldelser
 • 25.02.2014
  jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
 • 31.10.2012
  Skrevet av Elev i 10. klasse
  Dette er en veldig godt utført rapport
 • 21.01.2017
  God rapport! Hjalp meg med å skrive min egen
 • 16.03.2016
  bra rapport, hjalp veldig mye med å skrive min egen