Protease i ananas | Rapport

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Biologi 2
  • Ingen karakter gitt
  • 5
  • 913
  • PDF

Protease i ananas | Rapport

Oppgaven inneholder et forsøk som gikk ut på å finne ut rå og kokt ananas sin evne til å spalte gelantin (protein). Forsøket inneholder også en drøfting av resultatene, feilkilder og konklusjon.

Hensikten med dette forsøket var at vi skulle finne ut rå og kokt ananas sin evne til å spalte gelatin (protein). Deretter skulle vi sammenlikne resultatene og drøfte hvorfor de var som de var.

Innhold

- Hensikten med forsøket
- Hypotese
- Utstyr
- Fremgangsmåte
- Presentasjon av resultater
- Feilkilder
- Konklusjon

Utdrag

Fremgangsmåte
1. De ulike gruppene fikk utdelt biter av ananas, som de fikk beskjed om å klemme saften ut av.
2. En fra hver gruppe gikk frem til læreren, som delte ut like mye rå ananas saft til alle gruppene. Etterpå gikk en annen på gruppen bort til mikrobølgeovnen hvor hun kokte halvparten av den rå ananassaften.
3. Hele gruppen fylte tre ulike reagensglass med 1 cm rå ananassaft, 1 cm kokt ananassaft og 1 cm vann.
4. Deretter gikk tre på gruppen frem til læreren som fylte hvert reagensglass med gelatin blandet i varmt vann (1/2 liter vann + seks plater gelatin). For å sikre at... Kjøp tilgang for å lese mer

Protease i ananas | Rapport

[9]
Brukernes anmeldelser
  • 30.11.2010
    Skrevet av Elev på Vg3
    Veldig fin rapport. Oversiktelig og fin. Akkurat passe med informasjon.
  • 12.12.2011
    Skrevet av Elev på Vg3
    Kunne vært litt mer hjelpsom, men ellers en grei rapport
  • 26.02.2015
    Skrevet av Elev på Vg3
    Veldig fin rapport!!!
  • 01.09.2014
    En veldig bra rapport.