Påvisning av næringsstoffer i mat

- Vgs - Studieforberedende Vg1
- Naturfag
- Godkjent
- 3
- 316
Rapport: Påvisning av næringsstoffer i mat
Labrapport etter forsøket "Påvisning av næringsstoffer i mat" s. 150.
Hører til Nexus Naturfag Vg1
Hensikt og hypotese:
Her skal vi finne ut hvilke næringsstoffer som befinner seg i noen matvarer vi har valgt. Vi valgte banan, leverpostei og peanøtter hvor jeg vil tro at bananen inneholder glukose og stivelse, leverpostei inneholder proteiner og peanøttene inneholder stivelse og proteiner. Jeg tror ikke noen av dem inneholder noe særlig fett utenom peanøttene som sikkert er behandlet i fett.
Utdrag
Utstyr:
• Matvarer(Banan, leverpostei og peanøtter)
• Reagensglass
• En løsning med eggehvite
• Vernebriller
• Fhelings-veske
• Begerglass
• Jod løsning
• Potetmel
• Uristix
• Matolje
• Trekkpapir... Kjøp tilgang for å lese mer Allerede medlem? Logg inn