Påvisning av næringsstoffer i mat

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg1
  • Naturfag
  • Godkjent
  • 3
  • 316
  • PDF

Rapport: Påvisning av næringsstoffer i mat

Labrapport etter forsøket "Påvisning av næringsstoffer i mat" s. 150.

Hører til Nexus Naturfag Vg1

Hensikt og hypotese:
Her skal vi finne ut hvilke næringsstoffer som befinner seg i noen matvarer vi har valgt. Vi valgte banan, leverpostei og peanøtter hvor jeg vil tro at bananen inneholder glukose og stivelse, leverpostei inneholder proteiner og peanøttene inneholder stivelse og proteiner. Jeg tror ikke noen av dem inneholder noe særlig fett utenom peanøttene som sikkert er behandlet i fett.

Utdrag

Utstyr:
• Matvarer(Banan, leverpostei og peanøtter)
• Reagensglass
• En løsning med eggehvite
• Vernebriller
• Fhelings-veske
• Begerglass
• Jod løsning
• Potetmel
• Uristix
• Matolje
• Trekkpapir... Kjøp tilgang for å lese mer

Påvisning av næringsstoffer i mat

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 29.10.2014
    Skrevet av Elev på Vg2
    helt ok. kan brukes som utgangspunkt