Osmose i egg

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg2
  • Biologi 1
  • 4
  • 3
  • 503
  • PDF

Rapport: Osmose i egg

Forsøksrapport om osmose i egg.

Innleding:
vi skulle studere hvordan et nakent egg endrer størrelse og fasong etter å ha ligget i en vannløsning og en sirup løsning i 24 timer.

Innhold

OSMOSE I EGG
Innleding:
Utstyr:
Bilder:
Fremgangsmåte:
Egg i eddiksyre:
Resultat:
Konklusjon:

Utdrag

Fremgangsmåte:
1. Fredag den 15-10-2011 la læren vår begge to eggene i eddiksyre, slik at eggeskallet skulle bli myk og fordi det skulle være lettere å fjerne skallet den dagen vi skulle ha forsøket.
2. Etter at eggene hadde ligget i eddiksyre i 2 dager hadde nesten hele eggeskallet forsvunnet. Altså mandag morgen 17-10-2011 begynte vi aller først å skille eggene forsiktig slik at den tynne skallen på egga skulle gå vekk,
3. Deretter la vi eggene i hvert sitt plastikkbeger.
4. I det ene begeret fylte vi vann slik at egget var dekket i vannet og i det andre begerglasset var det sirup. Slik lå det ene egget i vann og det andre i sirup. Vi la egget vårt i laboratoriet får 2 dager.
5. Uheldigvis sprakk det egget som lå i vann, derfor hadde vi bare et egg å studere, den Eggen som lå i sirupen... Kjøp tilgang for å lese mer

Osmose i egg

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.