Oppvekstmiljø fra 1970 - tallet til i dag

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Sosialkunnskap
 • 5
 • 5
 • 2065
 • PDF

Oppvekstmiljø fra 1970 - tallet til i dag

Oppgaven gir en beskrivelse av oppvekstmiljøet fra 1970 - tallet og frem til i dag. I oppgaven blir det også drøftet om det var bedre å vokse opp før eller nå og hva som eventuelt gjør det bedre eller dårligere.

Utdrag

Det er ingen tvil om at det har skjedd store forandringer når det gjelder oppvekstmiljøet fra 1970 - tallet til sånn som det er i dag, og det er nettopp dette jeg har tenkt til å ta for meg i denne oppgaven. Jeg vil peke på likheter og ulikheter og finne de positive og negative trekkene ved de forandringene som har skjedd i løpet av perioden jeg skal drøfte om. I tillegg til dette hvil jeg prate litt om hvordan skolen fungerer som oppvekstmiljø og hvilke konsekvenser det kan ha om man påvirker barn feil i løpet av skolegangen.

1970 – tallet kan man også kalle ”kvinneperioden” i denne perioden var det mange kvinner som kjempet hardt for likestilling og rettferdighet. Kvinnene begynte å få mer arbeid og dermed også oftere å være borte. Dette hadde selvfølgelig også konsekvenser i forhold til oppdragelsen. Barna ble mye mer frie, og det var nå begge foreldrene som skulle ta seg av oppdragelsen, og ikke bare moren. I løpet av tiden fra 1970 – tallet og til i dag har det kommet en del nye normer, verdier og den typiske kjernefamilien finnes ikke i like stor grad lenger som det den en gang gjorde. I dag er det nesten like vanlig med skilte foreldre eller ste søsken som det det er med en ”hel” familie. Selv om jeg ikke mener at foreldre skal holde sammen, bare fordi de har barn når de ikke elsker hverandre lenger, tror jeg allikevel at det er best for barnet å vokse opp med begge... Kjøp tilgang for å lese mer

Oppvekstmiljø fra 1970 - tallet til i dag

[29]
Brukernes anmeldelser
 • 24.05.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  Ikke så bra som forventet (pga karakter 5). Det blir ikke brukt noen samfunnsfaglige teorier, og det er alt for mange personlige meninger som gjør at stilen ikke får den flyten som en 5'er stil burde hatt. Den skal i hvert fall ikke med som "hjelp" til eksamen.
 • 17.04.2012
  Skrevet av Elev på Vg3
  God tekst som drøfter mange viktige punkter i oppvekstmiljø. Godt skrevet med en god drøfting.
 • 30.10.2016
  Skrevet av Elev på Vg3
  Hadde lignende spørsmål i prøven. Var stort hjelp.
 • 31.05.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  goooooooooooooooooooooooood