Oppgave om film og fjernsyn

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Oppgave om film og fjernsyn

To oppgaver i Medie- og informasjonskunnskap 2.

Oppgave 1
• Diskuter følgende påstand: Film og fjernsyn kan forme holdninger, normer og verdier. Bruk eksempler.

Oppgave 2
Den lokale filmklubben har bestemt at temaet for høstsemesteret skal være filmretninger som bryter med den klassisk fortellende filmen (Hollywood-tradisjonen).
Som styremedlem i klubben har du fått ansvar for å velge retning og film til den første visningskvelden. Du skal holde en innledning i forkant av visningen.
• Skriv manuset til innledningen, der du begrunner valget av retning og film, og gjør rede for hvordan disse skiller seg fra Hollywood-tradisjonen.
• Foredraget skal støttes av illustrasjoner. Forklar hvordan du vil gjøre dette, og hva du ønsker å oppnå.

Lærers kommentar

Bra skrevet og mye relevant stoff. Kunne vært noe mere utdypende.

Utdrag

Italiensk neorealisme
God kveld alle sammen og velkommen til en ny høst her i filmklubben! Denne høsten har vi som dere sikkert vet valgt å ha forskjellige filmretninger som bryter med den klassisk fortellende Hollywood filmen. Som styremedlem fikk jeg æren av å velge retning og film til den første visningskvelden! Retningen jeg har valgt vi skal ta for oss i dag er en av mine personlige favoritter, den italienske neorealisme.

Bakgrunnen for denne retningen var at i Italia ville de lage filmer som fjernet seg fra filmstudioenes oppkonstruerte historier med profesjonelle skuespillere i hovedrollene. Ett av kravene, og den største forskjellen fra den klassiske Hollywood-modellen, var at filmarbeiderne skulle forlate studioene og gå ut på gatene og filme i den virkelige verden og det skulle da handle om den virkeligheten folk faktisk levde i... Kjøp tilgang for å lese mer

Oppgave om film og fjernsyn

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 10.01.2013
    Del 1 kunne vært litt mer uttypende og det kunne vært med eksempler på illustrasjonsbilder