Observasjon og rapportering | Helsefagarbeider

- Høgskole og universitet 1. år
- Annet
- Ingen karakter gitt
- 2
- 334
Observasjon og rapportering | Helsefagarbeider
Observasjon og rapportering i helse og sosialsektoren
Utdrag
1. Observasjon:
1) Når skal du observere?
Du skal alltid observere når du er sammen med beboeren. Spesielt viktig under stell og ved måltider. Viktig informasjon du har observert må alltid formidles videre.
2) Hva skal du observere?
a. Allmenntilstanden og kroppens naturlige funksjoner:
- huden
- temperaturen
- tilstand (f.eks trett eller slapp)
- blikket (f.eks våkent eller matt)
- høyde i forhold til vekt
- subjektiv og objektiv observasjon
- pust/puls
- avføring og vannlating
- inntak av mat og drikke
- fysisk aktivitet
b. Funksjonsnivå:
- Hva beboeren selv mestrer
- Hvordan tiltakene som er satt i verk fungerer
c. Psykiske tilstand:
- glad, lei seg
- engstelig
- urolig redd
- tilfreds
- orientert for tid og sted
- innsikt om egen situasjon
---
Rapportering:
1) Når skal du rapportere?
Mellom hvert vaktskifte og ellers i løpet av vakta.
2) Hva skal du rapporterte?
Det du observerer med beboeren i løpet av dagen skal rapporteres... Kjøp tilgang for å lese mer Allerede medlem? Logg inn