Observasjon og rapportering | Helsefagarbeider

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Høgskole og universitet 1. år
  • Annet
  • Ingen karakter gitt
  • 2
  • 334
  • PDF

Observasjon og rapportering | Helsefagarbeider

Observasjon og rapportering i helse og sosialsektoren

Utdrag

1. Observasjon:


1) Når skal du observere?

Du skal alltid observere når du er sammen med beboeren. Spesielt viktig under stell og ved måltider. Viktig informasjon du har observert må alltid formidles videre.

2) Hva skal du observere?

a. Allmenntilstanden og kroppens naturlige funksjoner:
- huden
- temperaturen
- tilstand (f.eks trett eller slapp)
- blikket (f.eks våkent eller matt)
- høyde i forhold til vekt
- subjektiv og objektiv observasjon
- pust/puls
- avføring og vannlating
- inntak av mat og drikke
- fysisk aktivitet


b. Funksjonsnivå:
- Hva beboeren selv mestrer
- Hvordan tiltakene som er satt i verk fungerer


c. Psykiske tilstand:
- glad, lei seg
- engstelig
- urolig redd
- tilfreds
- orientert for tid og sted
- innsikt om egen situasjon

---

Rapportering:


1) Når skal du rapportere?
Mellom hvert vaktskifte og ellers i løpet av vakta.


2) Hva skal du rapporterte?
Det du observerer med beboeren i løpet av dagen skal rapporteres... Kjøp tilgang for å lese mer

Observasjon og rapportering | Helsefagarbeider

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 04.02.2016
    Skrevet av Student på 1. år
    Veldig bra og oversiktlig skrevet.

Brukere som har lastet ned Observasjon og rapportering | Helsefagarbeider, har også lastet ned