Næringsstoffer & Reaksjoner i cellene Notater

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Kjemi 2
  • Ingen karakter gitt
  • 7
  • 1675
  • Word2003

Sammendrag: Næringsstoffer & Reaksjoner i cellene Notater

Sammendrag av kapittel 7:"næringsstoffer" og 8:"reaksjoner i cellene" i boken Kjemi 2 "Kjemien stemmer", Cappelen Damm AS.

Innhold

Kapittel 7: Næringsstoffer
7.2 Karbohydrater:
7.3: Lipider
7.4 Proteiner:
Kapittel 8: Reaksjoner i cellene
8.1 Enzymer:
8.2 ATP og andre bærermolekyler:
8.3 Energiforminger i velleånding:
8.4 Energiomforminger i fotosyntesen:

Utdrag

Kapittel 7: Næringsstoffer
7.2 Karbohydrater:
Generelt om karbohydrater:
- Organiske forbindelser med atomene C, H og O også kalt sakkarider (Gresk-sukker). Som fast stoff har karbohydratmolekylene ringer. Endelse på mono- og disakkarid er
–ose.
Monosakkarid
Glukose som seksring og åpen kjede
- Seksring av 5 C-atomer og ett O-atom. Sjette C-atom inngår inn i en sidekjede. Molekylet har 5 OH-grupper og er dermed lett løselig i vann. I vann vil ringen åpne seg ved O-atomet og ett H-atom flyttes til O. Ringen er en åpen kjede med –CHO-gruppe på enden, altså det er en aldose. Kan derfor oksideres av fehlings væske. (S. 137) Nummererer fra aldehydgruppen til sidegruppen.
- I vann dannes det en likevekt. Endres fra en seksring til åpen kjede stadig vekk. –OH-gruppen på C-1 kan endre posisjon. (Alfra og beta form) (Se S. 138)... Kjøp tilgang for å lese mer

Næringsstoffer & Reaksjoner i cellene Notater

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.