Mekanisk og organisk analyse av hoppskudd i håndball

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Treningslære 2
 • 6
 • 12
 • 2339
 • PDF

Organisk og mekanisk analyse: Mekanisk og organisk analyse av hoppskudd i håndball

Denne mekaniske og organiske analysen forklarer hva som skjer i kroppen under et hoppskudd i håndball. Analysen er godt forklart med illustrasjoner av de ulike musklene som beskrives.

Innhold

Teknikk
Arbeidsvei/motbevegelse
Strekkreflekser
Stem
Friksjon
Sentralbevegelse
Muskler
Konklusjon

Utdrag

Innledning/ Forord

I denne oppgaven har jeg valgt å legge vekt på håndball, med den sentrale teknikken; hoppskudd. Et skudd er definert som en avlevering eller et kast, mot mål. Et hoppskudd er derfor en skuddavlevering som skjer i lufta. Hoppskudd er den vanligste avslutningsmetoden i håndball. Hoppskuddet er brukt mest som avslutning på mål. Hoppskuddet kan utføres på forskjellig måter, avhengig av hvor på banen avslutningen kommer fra på banen. Men kan også bli brukt for å rulle opp forsvaret for så å sentre ballen videre til en medspiller. Dette blir gjort for å skape mer rom for at med spilleren skal avslutte. Pådrag på mål. I denne oppgaven skal jeg beskrive ulike bevegelsesprinsipper som er sentrale i denne teknikken for å skape stor kraft. Jeg skal også beskrive hva muskelens virkning og arbeidsmåter er. Et bevegelsesprinsipp kan vi si er felles gode løsninger for hvordan vi praktiserer teknikkene for å kunne oppnå et godt resultat. Vi har mange bevegelsesprinsipper og vi kan skille mellom prinsippene motbevegelse og svikt, sentralbevegelse, stem, rytmisk og dynamisk muskel arbeid, forhold mellom muskelkraft og forkortningshastighet, stabilitet og balanse, sammensatte bevegelser, indre og ytre krefter, dreiemoment, friksjon, rotasjon, treghetsmoment, delspinn, landing, mottak og demping, sentripetalkraft, sentrifugalkraft og bevegelse i luft og vann.

Jeg har valgt akkurat denne teknikken fordi, det er den vanligste måtene og avslutte på i håndball. Jeg har selv drevet med håndball i 10 år, og har Kjersti Grini som mitt store forbilde i fra oppveksten. Hun var mildt sagt en kløpper på hoppskudd. Hun er en av de mest profilerte håndballspillerne fra Norge. Og har scoret 1028 mål bare for landslaget... Kjøp tilgang for å lese mer

Mekanisk og organisk analyse av hoppskudd i håndball

[31]
Brukernes anmeldelser
 • 08.04.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  Veldig god besvarelse med mange gode momenter. fasene er beskrevet godt og saklig. høy måloppnåelse
 • 12.02.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  veldig fin, likte alt du hadde med, og takk for at du har lagt den ut. hadde det jeg manglet.
 • 15.05.2018
  Skrevet av Elev på Vg3
  god oppgave
 • 07.04.2016
  Skrevet av Elev på Vg3
  Har med noe bra, men langt fra en 6'er.