Massemedienes rolle i sosialiseringen

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Massemedienes rolle i sosialiseringen

Oppgaven diskuterer hvilken betydning internett har for det sosiale livet generelt og for sosialiseringen spesielt. Oppgaven trekker også inn spørsmålet om skillet mellom massekommunikasjon og personlig kommunikasjon har blitt mindre.

Oppgaveformulering
Diskuter hvilken betydning internett har for det sosiale livet generelt og for sosialiseringen spesielt. Trekk også inn spørsmålet om skillet mellom massekommunikasjon og personlig kommunikasjon har blitt mindre.

Utdrag

I sosialiseringen utvikler vi som individer vår egen identitet. Individet må lære seg å tilpasse seg i samfunnet og kravene som samfunnet stiller. Vi blir påvirket av menneskene vi lever sammen med. Det er vanskelig å si hvem som påvirker oss mest, siden det kommer an på om vi snakker om barndom, ungdom, skole eller andre faktorer. En annen faktor som har økt vesentlig i løpet av de siste årene er massemediene. Massemedier er aviser, fjernsyn, bøker, radio, tegneseriehefter, film og video, og sist men ikke minst Internett. Massemediene påvirker identiteten til individet som bruker dem. En grunn til at de påvirker identiteten i så stor grad, er fordi disse massemediene formidler normer og verdier.

Internett som massemedium er blitt svært populært. Internett inneholder alt man måtte trenge av råd og fakta, og man kan finne svar på ting bare ved noen få tastetrykk. Nettet gir masse informasjon, faglitteratur og ting som interesserer alle og enhver. Internett er også en enkel måte å handle og selge på. Mange mennesker har også e-post, chat, blogger og andre kommunikasjons muligheter. På grunn av dette spiller Internett en rolle for vår... Kjøp tilgang for å lese mer

Massemedienes rolle i sosialiseringen

[14]
Brukernes anmeldelser
 • 21.01.2013
  Skrevet av Elev på Vg2
  Mye bra formulert informasjon her. Denne teksten var til stor hjelp for meg når jeg skrev oppgave om "global socialization"
 • 12.06.2014
  ble veldig skuffet for å være helt ærlig. har basic fakta, men ikke noe mer..
 • 19.04.2017
  Skrevet av Elev på Vg3
  veldiig godt!!!!!!!!!
 • 14.06.2016
  Skrevet av Elev på Vg2
  synes det kunne blitt brukt flere begreper, og mer drøfting.