Kulturelle forskjeller mellom Norge og Frankrike

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Kulturelle forskjeller mellom Norge og Frankrike

En stil som tar for seg kulturelle forskjeller mellom Frankrike og Norge.

Utdrag

Jeg skal nå i denne teksten, ta for meg kulturen i Frankrike og Norge, og sammenligne disse to forskjellige landene. Jeg har lært det franske språket i snart 5 år, det er nemlig dette som er fremmedspråket mitt på skolen, og på denne tiden har jeg også lært at Frankrike har en utrolig interessant kultur, som er kjent verden over. Så jeg gleder meg til å gå mer inn på denne kulturen, og til å sammenligne den og finne likheter og forskjeller med vår egen, norske kultur.

Kultur er de tanker, kunnskaper, trosformer og ferdigheter mennesker har tilegnet seg som medlemmer av et samfunn, og som overføres, ofte i forandret form, fra generasjon til generasjon. Dette er den korte definisjonen av begrepet kultur, men kultur er så utrolig mye, og det kan ha flere forskjellige betydninger.
Frankrike er jo et av de landene som har betydd mest i Europas kulturhistorie. Frankrike er blant annet kjent for sin kunst, litteratur, mote, mat, vin. Men det er ikke disse tingene jeg skal ta for meg nå. Jeg skal gå mer inn på den delen av kulturen som faller innenfor sosialantropologien. Nemlig familie og slektskaps-ordninger, religionens betydning, sosialisering, produksjon, politikk og fordeling... Kjøp tilgang for å lese mer

Kulturelle forskjeller mellom Norge og Frankrike

[3]
Brukernes anmeldelser
 • 16.05.2014
  Veldig fin og utfyllende tekst om motsetningene mellom språkområdene
 • 10.05.2012
  Skrevet av Elev på Vg3
  Dette var veldig nyttig informasjon til fransk tentamen om kultur!
 • 11.06.2014
  Veldig bra og utfyllende! Til god hjelp.