Generell arbeidskravsanalyse i fotball

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg2
 • Kroppsøving
 • 5
 • 11
 • 4582
 • PDF

Generell arbeidskravsanalyse i fotball

Arbeidskravsanalysen inneholder grunnleggende krav som stilles til en fotballspiller og henviser ikke til noen spesiell posisjon på fotballbanen.

I tillegg til arbeidskravsanalysen nevnes blant annet uttøyningsmetoder, skader og hvordan man kan forebygge dem, samt kosthold.

Innhold

Innledning
Generelt om fotball
Hva kreves av en fotballspiller?
- Utholdenhet
- Hurtighet
- Styrke
- Spenst
- Teknikk
- Koordinasjon
- Kommunikasjon og samarbeidsvillighet
- Motivasjon og vilje
Praktisk øvelse i fotball
Treningsøkt
Uttøyning i fotball
Skader
- Hvordan forhindre skader i fotball?
Kosthold
Konklusjon

Utdrag

Innledning
I denne kravsanalyse av fotball skal vi forklare hva som kreves for å bli en dyktig fotballspiller. Altså viktige faktorer som blant annet: spenst, koordinasjon, teknikk, hurtighet. Videre skal vi gi eksempler på øvelser en kan bruke for å forbedre kravene som settes i fotball. Her beskriver vi hvilke muskler som blir brukt og hvilke en trenger å tøye ut etterpå. Avslutningsvis forteller vi litt om hvilket kosthold fotballspillere bør ha, og hvilke skader som kan forekomme i fotball.

Generelt om fotball
Fotball er et lagspill som består av 10,14 eller 22 spillere på en bane som kan være opptil 6000 kvadratmeter.
I en fotballkamp er det to lag med 5,7 eller 11 spiller på hvert lag som spiller mot hverandre, poenget er å få ballen i et mål som er beskyttet av en keeper. Vi har ulike størrelser på fotballene. Alt fra 1'er til 5-er fotball.
Det er en keeper på hvert lag, og de to spillerne er de eneste som har lov til å ta ballen med hendene. Det er avmarket en 16 meter rundt målene, innenfor her kan keeper ta ballen med hendene.
Brudd på regler i fotball blir belønnet med frispark eller straffe til det andre laget. Frispark kan du få over nesten hele banen eneste unntak er innenfor 16-meteren til keeper, der kan du bli tildelt straffe. Spilleren som bryter en regel kan bli tildelt et gult kort eller et rødt. Et gult er en kraftig advarsel, mens et rødt kort er utvisning.
Hvis ballen skulle bli sparket av banen er det innkast langs sidelinjen, og sparker det forsvarende laget ballet over linjen langs målet de forsvarer blir det hjørnespark for det... Kjøp tilgang for å lese mer

Generell arbeidskravsanalyse i fotball

[5]
Brukernes anmeldelser
 • 31.10.2011
  Skrevet av Student på 2. år
  ikke en av de beste, savner også her litteraturliste osv
 • 13.12.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  Hjalp meg masse til i treningslære, arbeidskravanalyse
 • 25.09.2014
  Skrevet av Elev på Vg3
  adwawdqwdad a daw dad dsds sdsdsds
 • 27.08.2014
  Velskrevet stil! Hjalp veldig