Fagartikkel om trening

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg1
 • Norsk
 • 5
 • 4
 • 1367
 • PDF

Fagartikkel om trening

En fagartikkel om trening samt en sunn livsstil. Fagartikkelen ser på utfordringene vi har i samfunnet i dag i forhold til fysisk aktivitet, trening og livsstil. Her får du en god artikkel som bygger på fakta og forskning om trening i dagens moderne samfunn.

Utdrag

I løpet av de siste tiårene har stadig flere maskiner tatt over innenfor områder som tidligere trengte mye muskelkraft. Dette har ført til at livsstilen vår har endret seg betraktelig. Det samme er ikke tilfelle med menneskekroppen som har forandret seg lite. Kroppen er fortsatt like avhengig av fysisk aktivitet og sunn mat som tidligere. Dette har dessverre altfor få innsett. Den store endringen i livsstilen har ført til store forandringer i folks hverdag. Vi er i dag langt mindre aktive enn tidligere, og ferdigmat har erstattet en rekke matvarer som tidligere kom rett fra naturen. Mange lever i en hektisk hverdag og har ikke tid til matlaging. Derfor er det mange som velger den enkle løsningen med å erstatte ferske råvarer med pulver på pose og ferdigpizza. Vi mister dermed kontrollen på hvilke næringsstoffer vi får i oss. Et resultat av dette er at den gjennomsnittlige kroppsvekten både i Norge og på verdensbasis har økt i løpet av de siste tiårene. Kosthold og fysisk aktivitet er i dag et svært aktuelt tema som en følge av den gjennomsnittlige vektøkningen på verdensbasis, og mange stiller seg spørsmålet om hva som er viktigst av fysisk aktivitet og et sunt kosthold.

Fysisk aktivitet regnes som enhver kroppslig bevegelse som gjør at det skjer en økning i kroppens energibehov. Kroppen er skapt for å bevege seg, og den trives godt når den utsettes for fysisk belastning. Vi har muskler for at de skal brukes, og når vi er i bevegelse bruker vi kroppen slik som den opprinnelig skal brukes. Gjennom regelmessig trening er det mange kroppsfunksjoner som blir påvirket, noe som gir en rekke helsegevinster. Det er med på å styrke immunforsvaret, skjelettet og musklene, noe som blant annet forebygger belastningsskader og benskjørhet samt livstruende sykdommer som hjerte og karsykdommer og kreft. Nyere forskning tyder dessuten på at jevnlig... Kjøp tilgang for å lese mer

Fagartikkel om trening

[3]
Brukernes anmeldelser
 • 06.05.2012
  Skrevet av Elev i 10. klasse
  VELDIG NYTTIG! ...............................................................
 • 22.04.2012
  Skrevet av Elev på Vg2
  veldig bra skrevet :) :) nyttig :)
 • 04.11.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  masssse bra faktaa!!