Korleis påverkar mobiltelefonar og datamaskinar kontakta mellom menneska i dag?

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Norsk
 • Ingen karakter gitt
 • 3
 • 2432
 • PDF

Artikkel: Korleis påverkar mobiltelefonar og datamaskinar kontakta mellom menneska i dag?

Artikkel på nynorsk om den påvirkningen vi har fått gjennom mobiltelefoner og internett i dagliglivet. Her drøftes det hvorvidt det er positivt eller negativt med denne tilgangen på teknologi.

Utdrag

Ifølgje ei gransking Telenor har utførd, så kan ein til ein viss grad sjå korleis det skandinaviske folk brukar nett og mobiltelefonar i dagens samfunn, og korleis dette påverkar kontakta oss imellom som menneske. Dei kom fram til at svenskane er best på bredbåndstenestar. Danskane er dei som skriv mest sms. Vi nordmenn er nokon små rakkarar på musikktenestar.
http://www.telenor.com/no/om-oss/var-virksomhet/norden/trender/

I dag har så og sei alle i skandinavia mobiltelefon og internett privat. Det er ikkje berre på arbeide ein er så priviligerte å ha desse tinga. Vi innhentar informasjon om både nyttige og mindre nyttige ting, både med datamaskina og mobiltelefonar som hjelp.
Både ung og gammal er innehavar av desse hjelpemidla, og ein kan sjå dei overalt i samfunnet. Uansett kor ein snur seg, så er dei der.
Sit ein på bussen, på kafeèn, på skulen, ja, til og med i kyrkja ser ein desse. Presten skriv kvar ei tale på ei datamaskina han og. Men det er ikkje berre der dei bli bruka i kyrkja. Ein ser dei blir snike opp og stilt på lydlaus når det er både begravelse og bryllup.
Ein kan harselere og le av kor stort omfang desse tinga har i livet til ein. Samtidig så ser det ut til at ein gløyme å vere kritisk til kor stort innpass ein sjølv let dei få i liva sine. Er dette berre positivt, eller burde ein kanskje tenkje litt meir over kva ein kanskje mistar på vegen da spesiellt med den fysiske kontakta seg imellom. Har ein gløymd korleis det er å sitje saman over ein kaffekopp berre dei 2, og prate om alt mellom himmel og jord, utan å bli forstyrra av pip, irriterande tonar og vibreringar?!... Kjøp tilgang for å lese mer

Korleis påverkar mobiltelefonar og datamaskinar kontakta mellom menneska i dag?

[1]
Brukernes anmeldelser
 • 07.02.2013
  Skrevet av Elev på Vg2
  Utmerket. Hjalp meg mye under norsk skrivedag.

Brukere som har lastet ned Korleis påverkar mobiltelefonar og datamaskinar kontakta mellom menneska i dag?, har også lastet ned