Konkurransemidlene Sjøen for alle

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg2
 • Markedsføring og ledelse 1
 • 5
 • 22
 • 4657
 • PDF

Konkurransemidlene Sjøen for alle

Vi er en gruppe som består av fire personer, og har fått i oppgave å finne ut om hvordan en bedrift benytter de fire konkurransemidlene i markedsføring. Vi har valgt Viknes Båt og service AS, fordi det virket som en seriøs bedrift med gode og eksklusive produkter.

Vi kom i kontakt med bedriften via en telefonsamtale, og ble invitert på et intervju på Norges Varemesse.Viknes Båt og Service ble etablert i 1998, da kom de med sin første egenkonstruerte båt, Viknes 77 Combi – 25 fot. Båten var ganske enkel, men også tøff og en bra bruksbåt, der kaptein og mannskap bor godt. I 2000 skjedde det noe forferdelig for Viknes sin del. Da brant produksjonslokalene til Viknes ned. Under oppbygningen så vokste ikke bare lokalene opp igjen, men både kunnskapen og selskapet. Det tok kun måneder før de var på rett spor igjen.Viknes Båt og Service har vært en strålende bedrift for vår del.

Innhold

Forord
Produkt
- Produktnivå
- Typer produkå
- Produktsortiment.
o Sortimentsbredde
o Sortimentsdybde
o Konsistens
- PLS
o Introduksjonsfasen
o Vekstfasen
o Modningsfasen
o Tilbakegangsfasen
- Produktutvikling
- Merkevarebygging
- Kundeservice
o Materiell service
o System service
o Personlig service
Pris
Distribusjon
Markedskommunikasjon
- Kommunikasjonskanaler
Konklusjon
Kilder

Utdrag

Produkt

Viknes Båt & Service produserer alle sine båter i Norge. Dette tar sted på en fabrikk i Bergen og Arendal. Alt av skjermer, innredning, skrog og stabilitetsberegniger, konstrueres og utføres i Norge. Dette er gjort av egne ansatte i Viknes, og båtene er basert på norsk kompetanse, noe som er særegent. De har båter helt fra 25 – 38 fot, og har tre ulike typer. Det er Viknes 770 – 1080, Viknes Sunbridge og Viknes Proff/KS. Viknes 770 egner seg når en skal ha tilgang til holmer og idyll i skjærgården. Mens de andre størrelsene er egnet for fritid og allmen bruk. Viknes Sunbridge er preget av raffinerte detaljer, og båten har en stor og innholdsrik sunbridge. Dette gjør at du får en plass i solen som hele mannskapet kan nyte! Viknes Proff/KS er en yrkesbåt som skal gi bedre bo- og arbeidsforhold om bord.

Produktnivåer
V kan dele produktene inn i tre ulike nivåer:
- Kjerneproduktet
- Det konkrete produktet
- Det forventede produktet
Viknes 1030
Kjerneproduktet

Kjerneproduktet er det forbrukeren har behov for, derfor så er det veldig viktig i markedsføreren fokuserer på å behovstilfredsstille kunden. Eksempel på kjerneprodukt kan være at du skal på restaurant, så er det ikke selve maten som er kjerneproduktet, men opplevelsen man får. Kjerneproduktet til Viknes Båt og Service er en trygg og bra utstyrt båt... Kjøp tilgang for å lese mer

Konkurransemidlene Sjøen for alle

[3]
Brukernes anmeldelser
 • 11.06.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  Utrolig bra gjennomført oppgave. Innholdt alt jeg trengte i arbeidet fram mot eksamen.
 • 15.09.2012
  Skrevet av Elev på Vg3
  Kom veldig godt til nyttet. tusen takk
 • 20.10.2013
  Skrevet av Elev på Vg1
  Bra skrevet og mye innhold!