Klima i Australia

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg1
  • Geografi
  • 6
  • 5
  • 1770
  • PDF

Klima i Australia

Alt mulig geografisk om Australia.

Lærers kommentar

Meget bra skrevet og med alt det viktige

Innhold

Klima
Topografi
Elver
Innsjøer og kystlinjen
Konlusjon

Utdrag

Australia ligger i verdendelen Oseania og er det største landet der. Landet befinner seg på den sørlige halvkulen og er omringet av både Stillehavet og Det Indiske Hav. Navnet Australia kommer fra det latinske ordet ”australis” som bety sydlig. Morsmålet i Australia er engelsk, og grunnen til dette er koloniene Storbritannia hadde fengselskolonier der i 1788. Selv om Storbritannias kolonimakt ble opplast, regner Australia seg fortsatt som et monarki, styrt av Dronning Elizabeth II av Storbritannia.
Australias areal er på 7 686 850 Kvadratkilometer noe som gjør det til verdens sjette største land. Canberra som ligger sør-øst i landet er landets hovedstad, men Sydney som ligger like ved Canberra er landets største by. Både Canberra og Sydney ligger i delstaten New South Wales, som er illustrert som nr.2 på kartet nedenfor.

Klima
Klimaet i Australia er er veldig forskjellig ut i fra hvor i landet du befinner deg. Nord i landet er det et tropisk ganske behagelig klima, mens i sør er det en god del varmere vær. Befolkningen er for det meste bosatt på sør-øst kysten av Australia, der har ”Great Diving Range” veldig mye å si for klimaet. Den sør-østlige delen vernes mot den stekende heten, samt de tørre folrholdene på den andre siden av fjellrekken. De tørre ørkenliknende områdene som befinner seg midt i landet kalles for ”the outback”. Selv om området generelt har lite nedbør, hender det at et tropisk lavtrykk drar seg over området og da er det ikke uvanelig med regn, men dette skjer sjeldent. Når dette lavtrykket kommer fører dette ofte til ekstreme mengder nedbør i en kort periode noe som i enkelte tilfeller medfører flom og stengte veier... Kjøp tilgang for å lese mer

Klima i Australia

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.