Kåseri om sosiale medier

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studiespesialisering Vg3
 • Norsk
 • 5
 • 3
 • 1022
 • PDF

Kåseri om sosiale medier

Et kåseri om sosiale medier og unges bruk av disse mediene. Kåseriet tar for seg Facebook og Twitter. Skrevet til norsk tentamen på Vg3.

Oppgave:
- Skriv et kåseri med sosiale medier som tema.

Lærers kommentar

Du treffer tidvis sjangeren bra og har en del gode beskrivelser. Jeg savner likevel mer bredde og variasjon i teksten. Språket passer sjangeren, men vær enda mer fokusert på tekstbindingen.

Utdrag

Kåseri om sosiale medier
Facebook, Twitter, Tumblr, Google og måtte gudene vite hva alt annet. Det er blogger, spill, chat og oppslagsverk. Du kan «google» en person og finne ut mye om han eller hun. Dette gjør mange arbeidsgivere, når du søker jobb også. Ja, jeg har «googlet» meg selv og noen av mine venner. Jeg må jo se hva de andre ser hvis de søker opp meg. Kan ikke si jeg ble noe særlig glad da. Fem av syv linker som kom opp handlet om min korte politikk karriere. Ikke at jeg skjemmes over det, men om noen ser det, føler de at de kan ta opp store diskusjoner om meningene mine angående Siv Jensen, Krf sin innvandringspolitikk og alt annet med meg. Jeg er ærlig talt ikke så engasjert. Ikke nok til å diskutere utenrikspolitikken med deg iallfall. Jeg ble lokket inn i politikken for det sosiale det hadde å tilby. Ung og dum. En klisje, men en sann klisje. De to andre linkene var fra Facebook.
Facebook er siden hvor folk blir enten hengt ut eller forteller hver en minste liten ting de gjør. De spiller Mafia Wars, Farm Wille eller CSI. Som om det gjør deg til en bonde, lab teknikker eller gir deg tillatelse til å rane folk på gaten? Nei! Du sitter hjemme eller på skolen og sørger for å bli avhengig og gal! Kan du ærlig innrømme at du ikke ser verden gjennom en skjerm når du ... Kjøp tilgang for å lese mer

Kåseri om sosiale medier

[2]
Brukernes anmeldelser
 • 31.01.2012
  Skrevet av Elev på Vg3
  fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
 • 28.02.2016
  Skrevet av Elev på Vg3
  fdghjhk,li.,kumjynhbgfvdtyutdf