Jordskjelvet og tsunamien i Indiahavet 2004

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg1
  • Geografi
  • 3
  • 3
  • 942
  • PDF

Jordskjelvet og tsunamien i Indiahavet 2004

Gruppeoppgave om jordskjelvet og tsunamien som rammet Indiahavet i 2004.

Lærers kommentar

Grei informasjon, men kan dere si noe om ettervirkninger? Få med at hyposenter og fokus er det samme.
Her har dere nok dessverre missforstått: Midthavsrygger er resultat av konstruktive plategrenser hvor man har spredning.
Dette blir dessverre alt for snaut. Husk at her skal dere diskutere og problematiser. Dere må gå dypere inn i stoffet. Dere har allikevel fått med noen fine poeng.

Utdrag

Det undersjøiske jordskjelvet i Indiahavet 2004 var en serie med undersjøiske jordskjelv som ble utløst den 26. desember. Jordskjelvet skjedde 160 kilometer vest for øya Sumatra som ligger i Indonesia og spredte seg nordover. Selve jordskjelvet gjorde også store ødeleggelser på Sumatra-øya. Det største skjelvet ble målt til 9,3, det er også det tredje største skjelvet som noen gang er målt. Jordskjelvet skjedde bare tre dager etter et annet kraftig skjelv på 8,2 i et øde havområde nede mot Antarktis. Det skjedde det ca. 85 etterskjelv i Nord-Sumatra i timene og dagene som fulgte. Etterskjelvene hadde en styrke mellom 5,0 og 7,1, og fortsatte ut januar med bare noen dager i mellom... Kjøp tilgang for å lese mer

Jordskjelvet og tsunamien i Indiahavet 2004

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.