Innlevering om Cubakrisen

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Ungdomsskolen 10. klasse
 • Samfunnsfag
 • Ingen karakter gitt
 • 9
 • 2599
 • PDF

Innlevering om Cubakrisen

Dette er en innlevering om Cubakrisen på 10 sider med tekst og resten med bilder. Det er skrevet på bokmål, og karakteren er enda ikke utgitt.

I denne samfunnsfag oppgaven, vil jeg undersøke hvilke årsaker førte til Cubakrisens begynnelse, og hvilke historiske hendelser / avgjørelser førte til Cuba krisen.
Jeg vil også vise til sovjetiske bakgrunn for plassering av raketter på Cuba, og hva forventet de å oppnå. I tillegg undersøker jeg USAs motiver for å handle som de gjorde

Innhold

1. Innledning 4

2. Tiden før Cubakrisen 4
Cubansk samfunnsutvikling før krisen 4
Svekkelsen av den kubansk-amerikanske forholdet Side 6

3. Cubakrisen 8
Analyse 10
Sovjetiske hensikter og resultater 10
Amerikanske drøftinger og beslutninger 12
Cubakrisens konsekvenser 14

5. Konklusjon 15

6. Kilder 16

Utdrag

1. Innledning

I denne samfunnsfag oppgaven, vil jeg undersøke hvilke årsaker førte til Cubakrisens begynnelse, og hvilke historiske hendelser / avgjørelser førte til Cuba krisen.
Jeg vil også vise til sovjetiske bakgrunn for plassering av raketter på Cuba, og hva forventet de å oppnå. I tillegg undersøker jeg USAs motiver for å handle som de gjorde.

2. Tiden før Cubakrisen

Cubansk samfunnsutvikling

I årene 1952-1959 var cubanere under Batista-diktaturet, som ble oppløst av Fidel Castros revolusjonen i 1959. Den 31. desember 1959 flyktet Batista til Den dominikanske republikk. Batista var cubansk president fra 1940-1944. Den cubanske økonomien var i årene før revolusjonen dominert av kun to produkter: Sukker og storfe, der den sukker var Cubas største eksport. Cuba var økonomisk avhengig
16
av USA da de kjøpte en stor andel av den cubanske sukkerproduksjonen, og fordi de samtidig dikterte sukkerprisene. Denne avhengigheten utnyttet USA for å skape gunstige tollregler, som gjorde USA til Cubas største eksportmarked. Samtidig var 70% av den cubanske sukkerjorden amerikansk. Den sparsomme cubanske industri ble drevet av amerikanske interesser, som de gunstige tollbestemmelser sørget for, at Cuba importert stedet for å være en utvikler. Dette betydde at de ikke hadde betydelig industriell utvikling. Cuba var i perioden før revolusjonen preget av sosiale skiller, i landsbruket var det stor sosial nød og fattigdom, og rikdom i byene. På grunn av... Kjøp tilgang for å lese mer

Innlevering om Cubakrisen

[8]
Brukernes anmeldelser
 • 05.05.2014
  Her er det tatt med viktige momenter, innledning, tiden før cubakrisen, det er også tatt med om selve cubakrisen. jeg fikk brukt for mye informasjon til min fremføring.
 • 18.03.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  Helt elendig innlevering. Ser nesten ut som om det er blitt brukt oversettelsesprogram på alt.
 • 17.03.2016
  Skrevet av Elev på Vg3
  bra og fin tekst!!!!
 • 24.05.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  Greit tekst, men litt tynt i forhold til fakta, ganske generelt.