Omfanget av skader i idrett

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Kroppsøving
  • 5
  • 7
  • 1840
  • PDF

Omfanget av skader i idrett

Oppgave om idrettsskader i ulike idretter. Oppgaven tar for seg de mest vanlige skadene som oppstår i fotball, snowboard, håndball og friidrett. Oppgaven er illustrert.

Innhold

Innledning
Inndeling av skader
Fotball
Snowboard/snøbrett
Håndball
Friidrett
Konklusjon
Kilder

Utdrag

INNLEDNING

Ved siden av idrettens gleder og prestasjoner, er det alltids en viss risiko for å bli skadd i forbindelse med trening og konkurranser. Alle som har drevet aktivt innen en idrett har opplevd skader av ulikt omfang, alt fra en liten smell til karrieretruende skader man må leve med resten av livet. I noen tilfeller kan det virke som enkelte utøvere er mer utsatt for skader enn andre i en og samme idrett.

INNDELING AV SKADER

Definisjonen av idrettskader er en skade i idrett som gir fravær fra trening og/eller konkurranse. De fleste idrettskader rammer muskler, sener og leddbånn. Disse kalles bløtdelsskader og deles inn i to hovedkatogorier belastningsskader og akutte skader, pluss en underkatergori kalt muskel- og seneskader.

Ved eksempelvis overdrevet trening spesielt i langdistanse og langrenn, dårlig oppvarming, ensidig trening eller trening med feil teknikk, kan man pådra seg belastningsskader. Dette er skader i overgangen mellom knokkel og en sene, muskelfacie eller leddbånd.De vanligste skadene er betennelser eller sener som ryker... Kjøp tilgang for å lese mer

Omfanget av skader i idrett

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.